Update.

2009-08-31 @ 19:01:30
Siiter här med sprängande huvudvärk. Det är regnet som hänger i luften som j*vlas med mig. Ska snart sätta mig i bilen och hämta andreas. Tycker inte att han ska behöva komma hem vid halv 11 ikväll. Jag vill ju ha sällskap. Dessutom så har jag bokat en volumaster från OBH/Björn Axén som jag ska hämta ut.

Var på skansen med mamma igår. Det är lite av en årlig tradition som vi har bara hon och jag. Vi valde att gå ut från södra eftersom det var så mycket folk som skulle till tjejmilen. Jag tycker om att gå. På vägen ut fick vi ett varsitt paket med yoghurt på portionsförpakning. Helt okej smak, otroligt söt förpakning.


Efter att vi avklarat alla djuren så fastnade vi vid scenen vid torget. Det var folkdans, som mamma älskar. Det sprätte i hela kroppen på henne och hon sjöng med i alla låtarna. Hon och pappa dansade när jag var lliten men slutade när lillebror kom för att tiden inte räckte till. Det sken om hela henne! ska försöka få henne att börja igen, hon saknar det. Det syns. Lilla Mamma.

Funderar på vad jag ska göra för mat ikväll. Vi kommer ju hem ganska sent. Blir säkert ungspannkaka. Det går fort. Dessutom har jag juh smörgåstårta i kylen som vi kan äta medan pannkakan blir klar. Så får det nog bli.

Imorgon är det simning igen. Älskling jobbar eftersom "Krabban" på han jobb har fått tagit bort blindtarmen. Så det blir nog Jag Carro och Bobbo som åker. Carro hade nått med körskolan till 7 men vi får spurta iväg efter det. Ska bli så otroligt skönt. Vill inte tappa det här nu. Jag håller ju fortfarnade upp med rökningen och det är jätte städat och fint här hemma. Det är inte så jobbigt att städa när det inte ligger en massa saker överallt.

Träffade Johanna och Charlie idag förresten. Han var verkligen tok söt. Så lik Jocke! Ville bara peta och snutta och lukta och mysa. Fina.

Kräftskivan gick förresten sådär. Ingen super hitt men Andreas gillade vinet i alla fall och när vi kom hem gick vi och la oss ganska direkt. Jag i sängen och han... Ja en bild säger ju mer är 1000 ord.



Jag tror mina katter vill ha mat nu.

I-landsproblem

2009-08-28 @ 19:59:01
Just nu håller jag på att bli galen på bredbandsbolaget. Jag sitter och betalar en massa pengar för att ha tv via dom men det bara strular. Det har inte gjort något annat sen det var det där jätte strömavbrottet här i Nynäs i typ Juli. (Sitter i telefonen med kundservice) Okej nu får jag välja att antingen ha tv eller internet. så i detta nu skriver jag utan internet för att sen koppla in och lägga upp.

Har suttit och tjafsat en massa med Andreas ett tag nu istället. Alltid denna förb*nnade mat. Vad ska man laga och han är intresserad som jag vet inte vad. För en gång skull kom han faktiskt med förslag, men dåliga förslag dock. Mat vi har ätit nu i 2 dagar. mat som är odefinerbar,
-Gör någon sorts thai gryta då.
- Med vaddå i?
-Jag vet inte.

eller mat som vi har förätit oss på. Jätte kul. Nu blir det korv och stuvade makaroner. Jag orkar inte. Han ska banne mig sätta sig ner när han kommer hem och göra en matlista med mig för flera veckor framöver. Så är det bara. Jag orkar inte.

Ska jobba imorgon. Blä. Sen ska jag till IKEA, vidare och hämta Andreas och sen till svärföräldrarna på kräftskiva. Jag äter då inte skaldjur så jag får väll ta med mig något annat. Så kan det gå.

Får nog kila ner till affären och köpa lite mjölk om det ska bli någon stuvning här.

God morgon.

2009-08-27 @ 08:24:22
Vaknade av något lite för tidigt imorse, babe var inte i sängen och svarade inte när jag ropade så jag ringde, då öppnar han toadörren och frågar varför jag ringer honom. Minuter senare springer han till bussen och jag är ensam kvar.

Det var på gränsen att jag skulle få jobba idag. Kimmi var sjuk igår och dom visste inte om han skulle vara frisk till idag. Skit samma jag är hemma i alla fall. Jag har sett fram emot min lediga dag sedan i måndags. Övertalade mig då att det skulle vara skönt med en ledig torsdag. Däremot var det meningen att Andreas skulle vara ledig idag han med men han blev tvungen att jobba. Någon på Giganten hade fått typ blindtarmsinflammation.

Idag ska jag försöka förända saker och ting här hemma. Andreas har pratat en hel del om att flytta, till mindre! Min vision har liksom varit hus som nästa boende. Inte en 1,5a eller 2a. Men nu har jag övertalat honom om att om jag blir bättre på att hålla efter efter mig så behöver vi inte flytta. För det är stöket som stör honom. Och jag ska faktiskt erkänna att det mesta är mitt. Men nu när jag ändå har slutat röka, börjat träna så kan jag ju lika gärna börja städa efter mig också.
 
Rökningen går ju toppen måste jag säga! Har itne rökt minsta lilla sen den 3dje Augusti. Känner mig stolt. Träningen började jag med i söndags dock men jag känner mig jätte taggad och tycker det är riktigt kul. Vi gick ringvägen runt i söndags sen simmade jag 1 Km  bröstsim och 250m rygg i tisdags, vattengjumpa igår och så har jag tänkt simma lika mycket idag igen. ska till skansen med mamma på söndag så det blir nog ingen ringvägen men jag får ju röra på mig ändå.

Jag ska försöka komma ihåg att betala räkningarna idag också. Det är så mycket jag vill göra men jag tror inte att tiden räcker till. Även om jag utnyttjar den till max. Ska nog äta frukost nu och sen ska jag sätta igång om jag ska vara i närheten av att hinna.

C ya

Food-issues

2009-08-20 @ 21:10:00

På tv':n  visas reklamen för mataffären.se och jag blir jätte sugen på att skriva matlistor och storhandla. Men när jag börjar fundera på vad man kan äta så står det helt still, igen! Problemet i våran familj är att vi alltid ska ha det så avancerat men ändå simpelt. Nu efter våra tre år i eget hem så  har fantasin sinat. Tänk om man hade fantasin att komma på massa saker och kunna handla allt vid ett tillfälle. Det skulle vara värt mycket det. Men hur mycket finns det att välja på när det ska vara gott nyttigt och billigt samt att jag är fruktansvärt kräsen. Nä ingen kul inte.

Dagarna på jobbet flyter på ganska bra. Jag hade ett litet sammanbrott här i tisdags då allt bara rasa och jag grät mig tillslut till sömns. Jag tror att jag behövde det. Nu har jag sökt 3 nya jobb. Tar den lätta vägen och fortsätter inom samma kedja men i andra butiker. Hoppas på det bästa. Vill dock hellre plugga. Tjat-maja, jag vet.

Jag ska börja träna vattengjympa igen. Fast den här gången ska mamma följa med. Det ska bli jätte mysigt! Jag och Babe har planerat jätte länge att vi ska börja simma och nu vill jag verkligen göra det. Ställde mig på vågen i morse och det var inte okej. Inte. Jag är inte tjock, absolut inte! Men inte alls i närheten av var jag vill vara. Jag var närmre förr om man säger så så nu vill jag börja träna. Så jag ska nog ta en promenad nu när jag ändå bara väntar på Andreas.

Sparkar mig själv i baken!

Rädd för mig själv

2009-08-18 @ 21:38:44
Jag höll på att bli överkörd idag när jag gick hem på lunchen. Står vid ett övergångställe precis efter en korsning och det kommer en stor traktor med ordentligt fylld skopa. Jag stannar och den slår på blinkersen, så jag antar att den ska svänga innan korsningen. Jag kollar åt andra hållet, det är tomt så jag kliver ut. När jag nästan kommit över halva gatan så svichar det bara bi bakom mig. Då har inte traktorn svängt utan fortsätter köra rakt fram med blinkersen påslagen. Jag blir så förvånad att jag måste stanna när jag kommit över för att kolla om den svänger i nästa korsning, men inte det heller. Sånt där är ju för sjutton farligt! Tragiskt nog kommer tanken smygandes "Tänk om jag hade vart en halv sekund långsammare. Hur hade det gått då? Hade jag skadat mig tillräckligt för att slippa gå till jobbet på ett tag? Fan att jag inte var liiite långsammare." Det är inte första gången den tanken har slagit mig. Jag måste byta jobb!! Men f*n vad jag hatar att sälja mig själv! Arbetsansökningar är det värsta som finns att skriva. Men måste man så måste man. Det går ju inte att hoppas att man blir påkörs så att man slipper gå dit. Ursh! Ingen annan som har lust att göra det här åt mig. Jag är så omotiverad för jag är rädd att jag bara ska bli nekad och vara tvungen att vara kvar på det där ruttna företaget. Det har ju varit så i 2 år nu. Alla jobb och skolor jag har sökt har gallrat ut mig. Känns så deprimerande. Hur fortsätter man orka göra samma sak om och om igen. Ångesten när man ska skriva en ansökan, ångesten när man väntar på svaret, ångesten när man får svaret och fattar att trotts all denna ångest så är du fortfarande kvar i ångest träsket du var i innan. GAAH!! Jag vet inte hur länge jag orkar. Har fått ett extremt lockande erbjudande av Älskling som dock innebär en massa andra problem istället som jag tror att jag skulle må lika dåligt av.

Och upp på allt detta så slutar jag röka! vad tänkte jag med? Tänker inte börja igen men kan fortfarande känna att det skulle få vara så lugnande att gå ut och ta en cigg och glömma allt, om så bara för en liten stund.

Det var inte den här 23 åringen jag såg framför mig när jag var liten. Deppig ledsen och svag. Var tog allt självförtroende och all livsglädje vägen egentligen.

Tillbaka till min arbetsansökan.

Pappa kom hem

2009-08-18 @ 00:21:19
Den här dagen har varit... Jag finner inte ens ord för hur jag känner för den här dagen. Jag grät mig igenom lunchen, jag tror det räcker så. Chief hann nedvärdera mig två gånger på mindre än 3 timmar. Känner verkligen inte för att gå tillbaka i morgon. Men jag måste. Har hittat ett jobb som jag ska söka och så har jag ju utbildningen att söka. Försöker inte tänka så mycket på det.

Såg på Thomas Järvhedens show på Tv idag. Han sjöng en egenskriven variant av min favoritlåt som barn. Jag blev alldeles tårögd och tänkte på när jag sjöng orginalet för pappa i telefon när han var bortrest.

Nu verkar det som om Babe rör sig mot sängen så jag ska nog ta och följa efter. I morgon är en ny dag och jag hoppas för guds skull att den blir bättre än idag.

Sista dagen.

2009-08-16 @ 10:34:14
Imorgon är jag tillbaka på jobbet. Ångesten ligger på lur i kroppen och bubblar. Jag vill verkligen inte! Träffade även lite folk på telegrafen i fredags som kunde skvallra att Kat har fått åka på 4 dagars utbildning i GBG nu också. Känns bra att ha vart så uppskattad under mina tre år där. Jag har inte fått vara iväg på en ända utbildning. Tur att det inte favoriseras och särbehandlas! Finner ingen anledning till varför jag överhuvudtaget ska lägga ner mer energi än nödvändigt på det där företaget. Från och med nu kan dom glömma att jag gör ett uns mer än jag måste.
Däremot så har jag hittat en ny utbildning. Den har start i november så om jag har tur kanske jag får gå den. Ska söka  i vilket fall som hellst. Tyvärr är den inte lika bred som den jag sökt tidigare, men det är ingen. Jag kan ju få plugga i alla fall. Jag måste ta mig i kragen ochvar därifrån senast till jul! Så är det bara. Det får vara bra nu!

Igår var det namnkalas, jätte mysigt. Vi var dock inte speciellt bra på tipsrundan. 4/9 rätt, inte okej. Dock tog vi utslagsfrågan på födelsevikten utan att fuska! Nöjd. Vi var hemma igen vid 22.30 Idag är planen att koka denna f*rbannade sylt som jag har planerat i flera dagar men faktiskt inte hunnit. Ska nog försöka städa av lite också så att det känns extra bra att komma hem från jobbet imorgon.

Jag har nog haft dom bästa semesterdagarna hittills dom senaste dagarna! Jag och Babe har haft helt fantastiskt skönt. Vi har inte gjort något extraordinärt men dagarna har vart riktigt långa och händelserika. Sånt gillar vi.

Om någon ting ska bli gjort idag så är det lika bra att jag sätter igång!

En tanke till Nathalie Sennerstad, hennes familj och andra berörda. Vila i frid. 2009/08/13

Boplats-jakt

2009-08-13 @ 20:12:51
Igår var jag och plockade blåbär! Jag ska nog koka sylt av dom tror jag. Vi var på tre olika ställen innan vi hittade något och då fick vi ihop runt 2 liter på kanske en timme. Inte jätte bra men jag hade nog inte riktigt orkat rensa mer än så ändå. Vi var även runt på boplats-spaning. Det är lite svårt att hitta en bra plats att bo på med dom kraven vi har, Nära vattnet och på landet men ändå centralt. Inga grannar inpå huset men ändå inte isolerat. Inte för att det är jätte aktuellt direkt men det är alltid kul att planera lite. ännu roligare var det att det var andreas idé. Fast jag är bra sugen, det är jag!

Idag har vi meckat kullager. Vi hade tänkt åka inlines men andreas ville byta runt lite på sina hjul först. När vi väl började insåg vi att kullagrena var så skitiga att dom behövde en rejäl genomgång. Vi hann med att åka lite på eftermiddagen. Var ju tvungen att inviga mina nya fina. Är inte direkt duktig och det är säkert 2 år sedan jag åkte senast men jag börjar få kläm på att bromsa i alla fall. Det är alltid något.

På lördag är det namnkalas på Ingarö. Så i morgon ska vi ut och handla present. Jag fick lite ideér på dopet förra veckan på bra grejjer.

Det var nog allt för den här gången tror jag.

Vart tog semestern vägen?

2009-08-11 @ 11:47:34
Den är snart slut och jag har inte gjort någonting. Sitter och tittar efter ett nytt jobb och jag blir bara illamående. Jag vill ju inte jobba längre liksom. Jag vill plugga men får inte. Vad ska jag läsa för kurser om jag bestämmer mig för att göra det? Jag vill göra något annat än det jag gör nu men vågar inte riktigt ta tag i verkligheten. Men jag måste göra det för jag mår inte bra av den verklighet jag lever i nu.
Nu när Em är borta från jobbet kommer det bli ännu värre att gå tillbaka. Skolan börjar på måndag, men jag måste tillbaka till samma träsk som jag gått till i 3 års tid. Det är så lätt att fastna i det trygga trots att man inte trivs. Det är nära, själv jobbet är bra men chefen gör var enda sekund sur. Hur vet man att nästa arbetsplats inte är lika dan? Hur hitta man ett jobb där man inte behöver någon sorts utbildning, där man inte behöver jobba helger och som ligger nära. Jag slipper gärna sälja saker också. Tror inte att jag kommer hitta det jobbet. Så jag får väll fortsätta i mitt träsk några år till. Och bli bittrare än jag redan är.

Bilder

2009-08-10 @ 11:38:37
Inne på dag 3 som rökfri. Mår riktigt bra. Känner mig stolt.

Har inte så mycket att säga än, det har inte hunnit hända så mycket. Slänger upp lite bilder istället.


Roadtripen till GBG och Danmark


Inte ens på semestern slipper jag jobbet!



Kolmården



Här ska det badas!

Min gris

2009-08-09 @ 22:36:49
Utan att ha bestämt något så har jag nu varit helt rökfri i 2 dagar. Igår var det rena prövningen. Vi satt på en klipphäll vid vattnet med en liten brasa och drack vin. Så otroligt mysigt. När vi kom hem så fortsatte bara jag och Andreas på balkongen med massa levande ljus och lycktan jag fick av David och Malin i födelsedagspresent. Den funkar förövrigt prima! Inte en enda gång under hela kvällen var jag sugen på en cigg. Så stolt faktiskt. Så här duktig har jag nog aldrig tyckt att jag varit tidigare. Jag har till och med införskaffat mig en spargris för pengarna jag egentligen skulle ha "eldat upp".



Vi va på dop idag. Lilla fina! Måste ju säga att jag blir alldeles till mig i hela kroppen när jag ser dom så undrena! Min tur kommer... hoppas jag.

Missförståndet är löst by the way. No biggie!

Jag har inte haft ett enda myggbett på hela sommaren och igår när vi var iväg och bada vid Norrhagen kom dom. Från bilen till vattnet, en promenad på kankse 5-10 minuter, fick jag säkert 10 myggbett. Var av 6 stycken sitter i knäväcken. Lovely! Hatar mygg!

Böckerna tog slut

2009-08-07 @ 14:14:33
Då har jag läst ut 2 böcker på mindre än två dygn då. känns kul det här. Jag har ju i alla fall suttit på balkongen så att jag har fått lite färg. Jag vill ut och göra nått med någon. Känner mig jätte tjatig och gnällig. Men jag börjar känna mig helt isolerad här på grund av min egen oförmåga att aktivera mig själv.

Imorgon är andreas ledig i alla fall och då ska vi äta frukost på Ringvägen sen ska vi köpa doppresenter och försöka hinna med att åka lite inlines. Andreas ska i alla fall försöka lära mig. Vi ska försöka aktivera oss lite nu dom sista dagarna innan jag ska vara tillbaka på jobbet. Det är bara en vecka kvar nu. Blä!

Sen det här missförståndet som har vart. Seriöst, jag vet inte om ni ignorerar mig eller om ni bara är klumpiga men gör nått åt saken. Var ärliga i alla fall. Om ni är sura kan ni lika gärna tala om det, men ni har ingen anledning att vara det. Era problem ska inte behöva var mitt. Det börjar bli tröttsamt. 

Godmorgon

2009-08-06 @ 09:36:54
Andreas har precis åkt till jobbet och jag sitter återigen här och har ingen aning om vad jag ska göra idag. Igår var moster och kusin här på lite försennat födelsedagsfika, trevligt trevligt. När dom åkt drog jag vidare in till stan för att träffa Vera och Aeris. den blev en lite promenix, en sallad på café och sen hem till deras lägenhet. Vid 9 snåret mötte jag upp Babe som tagit tåget tills stan efter jobbet och så åkte vi hem tillsammans.

Idag skulle jag nog vilja åka iväg och bada å sola. Tråkigt att göra själv dock och alla jag känner jobbar troligen. Någon frivillig? Vill inte låta mig fastna framför TV:n som vanligt. Måste iväg och köpa doppresenter i alla fall. Får se om det blir idag eller imorgon.

Min rosa bok

2009-08-04 @ 20:19:07
Som utlovat har jag faktiskt röjt av lite. Det ser lite bättre ut än i morse. Kanske tar lite till, jag vet inte.

Nu är det i alla fall dags att laga lite mat. Andreas kommer hem om en timme ungefär och jag tänkte försöka ha det någorlunda klart då i alla fall. Det vankas pannbiff med lök och potatis. Jag fick bestämma helt själv för Babe eftersom det är jag som lagar maten. Jag orkade inte gå och handla så det fick bli vad det blir. Och för det andra hade han inga förslag så han får nöja sig med det ändå.

Jasså, nu sitter grannen och tittar på Allsång tror jag minsann. Hör "Stockholm i mitt hjärta" skråla utifrån. Hon är ju typ döv så hon spelar för nästan hela grannskapet.

"Den lilla rosa boken med hemligheter" har fått komma fram idag. En sån bok med lätt-dyrkat lås på, som allt som är för privat för att skriva här hamnar i. Den är inte speciellt välanvänd nu för tiden. Men idag kände jag att jag var tvungen att lätta mitt hjärta. Har alltid gjort så, skrivit ner saker som tynger mig där det inte är någon som tycker jag är gnällig eller upprepar mig för ofta. Det var skönt att klottra ner sina tankar.

Mat ja, det tar ju lite tid att göra dessa pannbiffar. För mig i alla fall.

Herre Gud!

2009-08-04 @ 13:20:32
Det är så stökigt här hemma att jag inte vet i vilken ände jag ska börja! Men jag har bestämt att jag ska städa idag. I alla fall lite. I går var vi på Kolmården med Johnny, Vera & Aeris, det var nog nästan semesterns bästa dag. Vi åkte hemmifrån vid 8 och var inte hemma igen för strax efter 22. Så värt det! Ända nackdelen är att jag blir så extremt sugen på egen bäbis att jag blir tokig. Galet jobbigt. Vågar/vill inte prata med Andreas om det heller, han känner sig bara pressad till att skaffa barn och ju mer jag pratar om det desto mer pressad känner han sig. Ursh.

Lite mer än halva semestern har gått och som sagt halva tiden har jag bara suttit och slappat men idag tycker jag att vi ändrar på det. TV:n har inte vart på idag överhuvudtaget så jag känner mnig stolt. Är även stolt över att jag har bestämt att jag inte ska röka när jag är med lilla Aeris, så igår rökte jag endast en God morgon- och en God natt-cigg. Klappa huvudet! Det som var jobbigt var de tillfällen då man inte hade något att göra, typ när de andra var på toa eller det var dags för blöjbyte och liknande. Får komma på något annat att göra vid sådana tillfällen om jag ska sluta röka. Jag har däremot inte bestämt att jag ska sluta men tanken är inte helt främmande. Finns egentligen inget som tala för att fortsätta.

Om jag ska ta och  börja städa kanske.