En lektion i IP.

2009-10-31 @ 17:03:22

Under mina år som ”data-nörds-fru” har jag lärt mig en del om datorer. Jag vet inte hur mycket ni kära läsare vet men jag tänkte i alla fall ha en lite lektion i bra vetande om datorer.

Jag tänkte börja med det som kallas IP-adress.

Du är i stort sett aldrig anonym på internet.  Varje dator har en egen sifferkombination som kallas IP-adress, en sorts identifikationsnyckel. Som blogginnehavare till exempel kan man se denna identifikationsnyckel på alla kommentarer som lämnas i din blogg.

Jag tar ett litet exempel på hur det kan fungera.

Om du som läsare skulle gå in och anonymt skriva ”HORA!!!!” i någons blogg, för att senare gå in och skriva ett signerat inlägg i samma blogg så kan ägaren till denna blogg se att det är skrivet från samma dator.

Om detta upprepas vid olika tillfällen blir det bara klarare för bloggägaren vem det var som skrev från första början.

Ett annat exempel:
IP-adresser går även ibland att spåra till företag. Om personen som misstänks har en anställning på företaget som äger IP-adressen minskar inte direkt misstankarna.

Tanken var att detta skulle tas personligen med personen ifråga, men planerna ändrades.

Jag trodde att du var en människa som var ärlig och kunde stå för vad du tycker, men tydligen inte.

Klara dig själv!

2009-10-30 @ 19:59:18
Det finns en kvinna här i stan som aldrig kan bestämma sig. Hon har absolut inga åsikter över huvudtaget och kan vela fram och tillbaka i timmar. Denna kvinna brukar vara på mitt jobb med jämna mellanrum, oftast för att köpa skor. Hon väljer alltid mellan 3 par, samma tre par varje gång. Första gången stog man brevid hela tiden och kommenterade, gav råd och rekomenderade. Andra gången hon kom kände man igen henne men kunde inte placera. Tredje gången undvek man, fjärde ignorerade och så har det fortsatt. Nu mer får hon sitta själv och prova så länge hon vill. Det är ingen som gör mer än att plocka fram de skor hon vill prova. Tragiskt nog är det en människa man inte orkar med. Det slutar alltid med att hon ska gå hem och fundera.
Denna kvinna kom in idag, min första tanke var "Åh nej!" Var dock glad över att jag inte hade skoavdelningen idag så jag förberedde mig för att skicka upp henne på övervåningen. Men tji fick jag! Idag skulle hon ha cykellysen. Och där stog jag. Det tog henne 45 (!) minuter att bestämma sig för vilka hon skulle ha och då hade hon 2 att välja mellan. Till råga på allt vill hon att jag ska gå ut och montera fast dom på hennes cykel. Det var massa folk i butiken och jag var ensam så jag var tvungen att säga nej. Då ser hon ut som om hon ska börja gråta och beklagar sig över att hon är så dålig på sånt där. Hon är verkligen en människa som inte kan ta hand om sig själv överhuvud taget och det gör mig så arg. Sluta vara beroende av andra människor i allt du gör! Det var ju en berskrivning på svenska med bilder som en 2 åring skulle förstå! Aargh! Vissa männsikor önskar man bara att man kunde slippa!

Rosa.

2009-10-29 @ 20:24:39
Har ni provat skriva "Rosa bandet galan" med Ericsons T9? Jag gjorde det utan att titta och fick resultatet "Röra amfet håkan". Det tyckte jag var kul! Insåg sen att jag hade stavat fel lite. Hehe

Det här tog lång tid att skriva vill jag säga.

2009-10-28 @ 21:28:13
Det här inlägget har nu stått öppet och tomt i en halvtimme. Jag hade massa bra saker att skriva om under dagen men nu när det väl kommer till kritan så är det helt blankt.

Jag kan ju alltid klaga lite på mitt jobb igen. Otroligt osanitärt ställe. Vi är för det mesta 3 personer som delar på samma utrymmen. Där ibland toaletten/städskrubben. 2 av oss försöker hålla städat och rent även på alla personalutrymmen och inte bara i butiken. Den 3dje försöker inte alls. Utan tycker mest att det är bra att det finns tomma ytor att lägga en massa skit på när vi väl har städat. Idag tog jag tag i våran skrubb/toa och det var inte fräscht vill jag säga. Det va så äckligt att ingen har velat ta tag i det. Det låg så mycket skit där inne att jag saknar ord. När jag väl har tagit mig igenom sörjan av gamla disktrasor illaluktande skurmoppar och skitiga mopphinkar så kommer denna 3dje part och släpper ny skit där med repliken "Jag lägger det här här så länge."

Nu blev jag arg! Det svenska rättsystemet är ju helt värdelöst! Hur kan man som 16 åring få 1 år och 8 månader för mord?! Sjukt. När du är 16 är du lika medveten om hur fel det är som en "vuxen"! Helt otrolgt!

Aargh!

Up and running

2009-10-27 @ 23:18:49
Första dagen i den ny-öppnade butiken till ända. Alla öppnings-kampanjer har istort sett sålt slut. Bra dag helt enkelt. Dessutom jätte kul att vi har fått massor beröm för hur fint det är (av kunder då och inte av Chief). Bara 3 dagar till helg.

Vi åt nått jätte skumt idag. Kycklinggratäng med cashewnötter. Det var grillad kyckling i form med carbonara över och smält ost. Till det skulle man ha rostade cashewnötter och ris. Innan jag visste helt vad det var så lät det jätte gott, men sen när jag stog med ingredienserna framför mig så blev jag skeptisk. När passar kyckling och carbonara ihop? Brukar ni ha cashew på carbonara och brukar ni äta det till ris? Jag vet inte ens om de olika sakerna funkade ihop. Det smakade inte illa, men det var heller inte gott. Endast konstigt var det i alla fall.

Är lite rädd att jag håller på att dra på mig en förkylning igen. Började snora idag, inte bra. Jag var ju nyss sjuk. Cat såg riktigt hängig ut när vi gick hem så jag antar att det är en ny bakterie på ingång. Blä.

Sov inte jätte bra inatt om man säger så. Kunde inte somna till att börja med och när jag väl blev trött så blev jag även hungrig. Åt lite och gjorde ett nytt försök. Somnade och sov riktigt oroligt, det var så mycket att komma ihåg till idag att jag inte riktigt kunde få ro.

Ska göra ett nytt försök nu ikväll och hoppas på att jag känner mig mer utvilad imorgon.

När ska jag hinna sova?

2009-10-26 @ 23:41:18
Kom hem från jobbet för en halvtimme sen. För de som inte visste så arbetar jag i en butik som stänger 18.00 vilket oftast innebär att jag är hemma till ca 18.30. Inte idag inte, imorgon är det nyöppning så vi var tvugna att få allt i ordning. Vi är inte klara än utan ska tillbaka dit vid 8 imorgon bitti. Jag är galet trött, men har ingen lust att gå och lägga mig. Jag vill hinna umgås lite med älskling också! Det hade kanske kännts lite bättre om det var så att Chief och Mrs.S visade lite uppskattning mot oss. Vi har ändå varit där och jobbat häcken av oss i 14 timmar idag. Vi fick inte ens ett tack. Jag tycker inte att det ska vara svårt att säga faktiskt. Vi är ju där för deras skull, För att deras butik ska kunna öppna imorgon. Bara för det är deras liv med den där butiken så betyder inte det att det är vårat. Otacksamt måste jag säga.

Måste ta och lägga mig om jag ska orka upp imorgon. Skönhetssömnen kan man ju glömma men jag skulle gärna hinna med en dusch innan!

Godnatt Nattugglor.

Svensk höst när den är som sämst.

2009-10-22 @ 21:09:20
Antar att det inte bara är jag som har känt av vädret idag. Disigt och regnet småsticker i ansiktet. Håret blir blött utan att det egentligen regnar. Blä!

Shoppingen gick väll sådär. Jag var jätte taggad när jag åkte in med sen dalade det sakta men säkert av. Som vanligt. Jag vet liksom aldrig riktigt vad jag vill ha och då tar det sån tid innan jag hittar något som faller mig i smaken. Samt att jag alltid ska komma på att jag vill ha något typ 2 timmar efter att jag provat det så jag måste spronga tillbaka. Det blev i alla fall ett par helsvarta jeans, 2 skjort-klänningar (Samma som jag hade beställt men som var för stor. Nu även grårandig.) och ett par skor. Ville ha 2 par men Carro fick mig att inse att jag troligen inte kommer använda dom tillräckligt ofta trots att dom var så snygga. Dom var lite för höga i klacken.

Andreas hade återigen tappat inspirationen idag så han hade inte jobbat någonting. Tycker synd om honom när det blir så, jag ser vekligen hur han vantrivs med det. Min älskade. Han hade varit duktig och ringt runt efter lite delar till våran bil som står på verkstaden. Jag lyckades kvadda den innan helgen, mer än så säger jag inte för det var bara en klantig olyckshändele. Troligen kommer det dock att kosta mer att fixa än vad bilen egentligen är värd. Men Andreas pappa vill ha bilen när vi inte vill ha den längre så det är bara att fixa antar jag. Jag var mycket nöjd med att han fixade delarna i alla fall så jag gick och köpte ett nytt spel till honom som tack. (Han hade dock bett mig göra det om jag hade tid.)

Nu kom en gos-kisse och vill ha min uppmärksamhet så det är dags att sluta. Fortsatt trevlig kväll. 

Än finns det hopp!

2009-10-21 @ 23:05:49
Ibland börjar jag fundera på vart alla trevliga männsikor tagit vägen. Igår träffade jag en av dem. När jag cyklade tillbaka till jobbet igår efter lunchen så möter jag en dam på sin cykel som hojtar "Se upp det ligger glas på vägen där framme!" Tack hojtar jag tillbaka. Och mycket riktigt så ligger det en sönderslagen flaska på marken en bit längre fram. Troligen hade jag inte hunnit väja om hon inte hade varnat mig. Det är så lätt att vara trevlig! Tråkigt att inte fler är det. Tack!

Kaos på jobbet som vanligt. Just för tillfället ligger det 2 stackars götlaborgare och lägger nytt golv i hela butiken. Hoppas dom inte behöver hålla på hela natten. Det var snack om att vi skulle ha stängt imorgon eftersom vi måste riva kassadisken för att kunna lägga golvet. Men dom ändrade sig precis innan vi stängde. Det kommer få stå en stackare i entrén hela dagen imorgon och slussa upp folk till övervåningen och sen ta betalt vid någon provisorisk lösning innan den nya disken kommer på plats. Jag är så glad över att jag är ledig så jag slipper vara den som får stå där. Jag ska nämligen till stan och shoppa! Fylla på höst/vinter garderoben lite vettja! Carro ska få hjälpa mig. Dessutom kom mitt paket från H&M idag. Lite att skicka tillbaka och lite att spara. Som vanligt. Däremot ska jag komma ihåg att skicka tillbaka det jag inte ska ha den här gången.

Att behålla:

Måste dock byta till en mindra storlek.

Satt lika fantastiskt som jag hade hoppats på!

Super mysig!

Även Andreas fick en tröja

Den satt så bra att vi ska beställa fler i andra färger!

Jag drömde för övrigt om Mimmi inatt. Kommer inte riktigt ihåg vad det handlade om men jag mådde bra när jag vaknade i alla fall. Det brådar ju gott hur som hellst.

Om jag ska orka med att ta 9-tåget imorgon som jag och Carro bestämt så är det nog dags att gå och lägga sig nu.

Sov gott!

Måndag

2009-10-19 @ 23:43:16
Dom sista skopanelerna kom idag så nu kan jag äntligen göra klart på jobbet. Härligt.

Våra kläder till halloween är också klara. Jag ska bara övertala älskling att det kommer se bättre ut med kostymbyxor fast än det inte är så bekvämt. Ska man vara fin får man lida pin, är det inte så? Det kommer bli så kul. Ser verkligen fram emot det!

Vi var ute och gick igår, runt hela trehörningen och halva nynäs, drygt en mil allt som allt. Det var riktigt skönt när vi klev ut genom dörren, men så fort solen gick ner blev det svinkallt. Mot slutet fick vi hälsa på Andreas bror för låna toaletten och värma oss en snabbis. Hemma igen blev det helstekt biff och bakpotatis. Smaskens.

Tror nog att kudden kallar nu. Tröttheten har slagit in även ikväll.
Godnatt

Va fint

2009-10-18 @ 13:15:12
Anonym om Sluta gör mig så förbannad!:

HORA!!!!

Fick lite tid över.

2009-10-18 @ 12:29:00
Vi har tvättstugan idag. Alltid lika kul. Not. Såg igår att tiden efter oss var ledig så vi chansade och tog sovmorgon. Så snart är allt klart. Längtar tills jag har egen tvättmaskin.

Gjorde provet i går ju. Kom dit i tron om att jag hade 2 timmar på mig och tog det lugnt och kontrollräknade allt hela tiden. Provet var lika dant som testet dom hade lagt ut på hemsidan fast med andra siffror i stort sett. Jag visste med andra ord att den första delen var lätt, mitten tog tid och slutet var lätt. Så när 45 minuter hade gått och jag var klar med första och nästan halva mittendelen så var jag riktigt nöjd. Helt plötsligt meddelar dom att det bara är 5 minuter kvar på provtiden och att det kommer bli en liten rast innan engelskaprovet börjar. Kul. Det här var inte information som hade gått fram till istortsett någon. Det var jätte många som blev upprörda och besvikna. Men tydligen så var det test-tid i två timmar, 1 till matte och 1 till engelska. Så ja, jag missade hela slutet och halv mitten. Istället för att jag hade gjort början och slutet först och sen gjort så många mittenuppgifter som jag hann med. (Vet inte om någon överhuvudtaget har hängt med på vad jag menat) Men jag tror jag klarade godkänt gränsen ändå. Men jag ska nog inte räkna med någon plats på skolan i första taget. Framtide får avgöra som i de flesta fallen.

Vi har börjat prenumerera på Bamse-tidningen! Det är jättmysigt eftersom vi båda var stora fan när vi var små. Roligt nog så var det "Tillbaka till trollskogen" i det här numret. Man fick en liten återblick av när Lilleskutts öron blev trollade till morötter av häxan Hia-hia. Den läste man ju när man var liten.

Nu ska jag ta det sista i tvättstugan och sen ska jag duscha mina katter.  

Vecka 42 var tog du vägen?

2009-10-15 @ 23:12:37
Okej den är inte riktigt slut än men det är redan fredag imorgon.

Tiden har bara försvunnit ifrån mig. Det har vart jätte lugnt på jobbet men man har gått och planerat och härjat så att hjärnan inte har kunnat slappna av en minut. Idag (äntligen) öppnade vi övervåningen efter renoveringen och det är sååå fint! Jag håller på och försöker få upp alla 486 par skor som ska stå framme på väggen. Det tar tid vill jag lova. Men för första gången, på ja säkert 2 år, så såg jag fram emot att få gå till jobbet idag. Och det har vart en jätte bra dag.

Veckan har förutom jobbet erbjudit snålblåst, snö och en riktigt grinig sambo. Jag har kommit igång med träningen igen efter förkylningen och jag har äntligen skickat iväg min ansökan till skolan samt anmält mig till provet på lördag. Jag börjar bli lite nervös faktiskt. Fuskade lite och hoppade över simningen idag för att plugga lite. Det gjorde jag helt rätt i. Trots att det bara är B-matte så behövde jag friska upp minnet lite efter vårens C-kurs.

Tröttheten har slagit till igen och jag orkar inte upp på morgonen längre. Jag kan heller inte somna på kvällarna. Ond cirkel det där. Men jag ska ta och göra kvällens försök. Får se om jag får med mig Babe också.

Godnatt.

Tjafs.

2009-10-11 @ 11:08:27
Ska och hälsa på Johanna idag. Jag och Mimmi tänkte åka dit i eftermidag. Igår var det nämligen 2 år sedan hon lämnade oss för det bättre blå.

Igår blev allt bara knas och tiden rann ifrån mig. Jobbade fram till 3, duschade och sen ringde Andreas lillasyster och frågade om jag kunde hjälpa henne med hennes hår. Det var ju Hawaii-fest på ungdomsgården. Viktigt sånt där. Sen blev det middag hos svärföräldrarna för att sedan hänga med Andreas lillebror och kolla på när dom packade upp i sin nya lägnehet. Andreas fick några öl. Jag fick köra bil. Hem och sova. Hittills idag har jag hunnit bråka med Andreas, äta frukost, bråka med Andreas, diska, bråka med Andreas, städa köket, bråka med Andreas och skriva det här. Hoppas på att dagen fortsätter bättre med andra ord.

Ska försöka bli på bättre humör nu och göa något vettigt.

Sluta gör mig så förbannad!

2009-10-11 @ 10:34:59
Ha någon som hellst åsikt om någonting! Jag blir galen på dig. Inget händer och du bara sitter där. Gör något för i h*lvete. Jag har lessnat på dina förbannade "Jag vet inte" och axelryckningar. Skärp dig! Jag hinner inte ens bli på bra humör innan du irriterar mig igen. Vad är det för fel på dig? Inget duger ju någonsin! Man har ju verkligen ingen lust att fortsätta göra saker för din skull. Jag kan ju tydligen inte göra något för att göra dig glad. För det är alltid något fel.

Du går mig verkligen på nerverna ibland bara så att du vet. Men ändå är det något som gör att jag älskar dig något så innerligt att mitt liv tappar menigen utan dig. Du måste sluta vara så negativ och omotiverad hela tiden. Visa att du uppskattar det jag gör någon gång utan att påpeka fel och brister. Jag bli knäpp!

Brrrrr!

2009-10-09 @ 19:22:56
Jag har äntligen tinat! I alla fall nästan. Vi har haft svinkallt på jobbet hela dagen. Jag har fått gå med handledsvärmare i fleece, collegetröja och halsduk och fortfarande frysa. Bakdörren har stått öppen -I don't know why- så varje gång en kund har kommit in har det blivit korsdrag.

Har tänkt städa min väska i några dagar nu. Som rökare får man väldigt mycket tobak i väskan. Jag lessnade på att städa den hela tiden så nu är det en hel del gammal tobak i botten. Men jag kom på för ett tag sedan att jag inte längre har något ciggpaket som ligger och förpestar så alla mina saker skulle egentligen kunna vara fräscha istället för det tillstånd de är i nu. Som om någon egntligen bryr sig hur min väska ser ut i botten.

Voddler is up!
Som bredbandskund har man möjlighet att få prova voddler innan alla andra. Voddler är filmens och seriernas spotify. Kommer funka på samma sätt. Vi tänkte att vi skulll prova det förra helgen men då hade dom haft intrång så dom hade stängt ner allt. Nu är det uppe igen och jag ska faktiskt prova det på en gång. Tror det kan vara grymt bra. Måste ju kolla utbudet i alla fall.

Later.

Tillbaka

2009-10-08 @ 22:14:24
Nu är jag tillbaka på jobbet. Hej och hå vad det har hänt grejor. Jag hittade inte till vårat omklädningsrum imorse. För det första var det flyttat och för det andra var det gamla rivet. Men vad fint det kommer bli när allt är klart.

Halsen gör inte längre ont på dagarna (dock på mornarna och kvällarna) däremot har jag börjat hosta, som sjutton. Jag kunde inte ligga ner igår kväll. Tog säker en och en halv timme innan jag väl kunde somna. Fortsatte när jag kom till jobbet i morse också. Och hostmedicinen är typ helt slut. Vill ha mer!!

Jag ska ställa mig och laga mat strax, korv och potatismos. Så fantasilöst blev det. Fick springa och köpa lök i spöregnet för det var inte okej enligt Andreas att hoppa över den. Men om jag ska hinna så måste jag ta och dra igång.

Hejdå.

Fixardag

2009-10-07 @ 14:32:28
Det är ganska tråkigt att titta på färg som torkar. Men jag känner mig ganska nöjd med att jag har börjat måla hyllorna som jag tänkt måla hur länge som hellst. Jag köpte dom för typ över 2 år sedan, redan i den förra lägenheten. Men dom kom aldrig upp där. Nu har dom fått flytta med hit, men fortfarande inte kommit upp. Smart nog så satte jag mig mitt på golvet i vardagsrummet och målade dem så jag kan inte göra så mycket just nu. Ska snart flytta upp dom på bordet så jag kan börja städa och dammsuga. Andreas är och hjälper Bobbo att sätta upp ett hyllsystem i deras garderob så att dom kan flytta in någon gång. Dom har tydligen ingen lust att ha alla sina kläder i flyttkartonger. Konstigt.

Halsen känns ganska bra idag. Inte helt okej dock. Men jag har sagt att ska jobba imorgon så det är bara att göra.

Har gjort lite nytta idag i alla fall. Igår städade vi av bänken i köket och idag har jag oljat in den. Rikitgt fint blev det. Planen var inte att göra det men jag spillde när jag oljade in dom nya skärbrädorna, 2 flugor i en smäll. Har satt upp krokar i städskåpet och pillat lite med liknande saker. Har inte ens lust att sitta och gko. Jag vill fixa! Så jag ska gå och göra det. Börjar nog med badrummet.

Tjing

Less

2009-10-06 @ 18:49:18

Det har varit en dag av många motgångar idag. Det är vad jag orkar säga. Andreas är jätte hungrig och jag har ingen som hellst lust att ta mig till köket och hjälpa till på något sätt. Jag vill inte. Men jag antar att jag måste.

Som det känns nu kommer jag vara hemma imorgon också. Vill vara helt frisk innan jag går tillbaka till jobbet. Dom får säga vad dom vill.

Måste tydligen gå till köket nu.

Hemma idag igen.

2009-10-06 @ 10:47:24
Förvirringen är över och besvikelsen är ett faktum. Livet går vidare och det kommer nya chanser.

Vi hamnade på IKEA igår kväll. Bobbo och Carro behövde skjuts och vi hade inget för oss. Och jag svär, jag ska aldrig lyssna GPS:en på väg till dit igen. Den ledde iväg oss på en massa konstiga villovägar och jag körde fel för att rösten inte stämmer överrens med kartan och massa annat. Vi villa runt i en kvart extra istället för att jag bara hade fått köra den vägen jag ville. Vi köpte inte speciellt mycket, men lite smått behövliga saker. Det blev nya hyllor till vardagsrummet, en laptopbräda att ha i knät, nya kuddar till sängen, en solcellampa, duschdraperi, en ungnsform och handdukar. Kuddarna var otroligt sköna och jag har sovit som ett barn, likaså Andreas.

Idag ska va kanske försöka få upp alla sladdar som ligger på golvet i kabelrännor. Om nu babe kan slita sig ifrån tv-spelet. Jag hoppas på det.

Känner mig fortfarande helt förstörd. Vill inte gå tillbaka till jobbet innan jag känner mig frisk. Då kommer det bara bli som vanligt, jag blir bara mer och mer sjuk. Nu får jag ialla fall sjuklön. Hellre det än fler karensdagar.

Men nu ska jag ta en dusch bakom mitt nya draperi.

Sjuk.

2009-10-05 @ 14:16:53
Min hals är helt förpestad. Har stannat hemma idag eftersom det låter som om jag har rökt cigarr och druckit mängders med whiskey. Skrovlig med andra ord. Life goes on. Vi tänkte nog ta oss ut på en promenad nu. Ska sätta dit facet och sätta upp håret först.

Återigen har känslan av förvirring återkommit. Jag vet inte vad jag ska tro längre, eller vad jag ska hoppas på. Jag vill så gärna så sluta jävlas med mig.
En vacker dag (eller regning för den delen) kommer jag reda ut min förvirring för er läsare, jag ska bara få kläm på det själv först.

Shopping leder till andra tankar.

2009-10-04 @ 20:17:55
Jag vet inte om jag tar för hårt på saker men idag är jag ledsen, jag är besviken och jag är tillochmed arg. Inte bara på en sak utan på flera. Imorse blev det inte som jag tänkt mig. Eller tänkt mig och tänkt mig men i alla fll hoppats på. Jätte mycket. Men jag vet inte än. Skit samma. Älskling och jag åkte in till stan i alla fall och han har fått mig att slippa tänka på det på hela dagen. Nu när jag kom hem började jag tänka på det igen och det hände lite mer saker som gjorde mig upprörd. Just nu skakar jag i kroppen, kan dock inte avgöra av vilken anledning. Det kan ha lite med allt att göra. Så är i alla fall fallet. Inget jag kan göra. 

Fick lite shoppat i alla fall:
Jeans
Lös tröja med knappar
Benvärmare (Slut)
Strumpbyxor
Ballerina (Slut)
Låga stövlar
Svart linne
Grå leggings
Stickad lång tröja
Vi kom iväg så sent så det blev väldigt stressigt i slutet. Andreas hittade allt han skulle ha förutom en jacka. Vi (läs jag) ska leta lite på nätet här hemma nu ikväll istället. Men först och främst ska jag kolla om lövbiffen är tinad och i så fall ska vi laga mat.

Hej så länge!

ända/enda?!

2009-10-04 @ 00:52:27
Efter denna supervecka på jobbet är det skönt att ha helg hela helgen. Trist nog avslutade jag fredagen med ganska hög feber och galet halsont. Idag har jag varit feberfri men halsen känns som ett rivjärn.

Idag har vi gjort stan. Eller ja centrum i alla fall. I nynäs. Jag vet inte att det inte är så mycket till centrum, men jag hittade det jag ville ha. Nästan. Imorgon ska vi in till stora staden stockholm. Måste komplettera lite i garderoben. Får se hur långt pengarna räcker.

Andreas köpte ett nytt spel igår av en kompis. Faktiskt ganska intressant story måste jag säga. (Men skvallra inte för Andreas att jag sagt det) Tror dock att jag ska försöka locka honom ifrån det nu så att vi kommer upp skapligt imorgon. Jag behöver sova så som jag har jobbat den här veckan.

Andreas lillebror och hans flickvän har precis fått tillgång till sin första lägenhet tillsammans. Så vi har varit där och målat hela kvällen. Vitt, vitt, vitt, men det blir fint. Dom började imorse och tänkte vara klara imorgon kväll. Spackla, måla hela lägenheten x2 och städa. Jag vet inte men det verkar lite väl optimistiskt. När vi kom hem så fanns det inte en enda parkering i hela kvarteret. fick ringa pappa och kolla om det var okej att parka på hans jobb. Så nu får vi en liten promenad imorgon när vi ska hämta bilen.

Jag fick förövrigt just googla stavningen på ända och enda. Vilken är vilken liksom?! Nu har jag koll, för stunden i alla fall. (Ända = rumpa) Jag har nog skrivit tvärtom flera gånger här, ber om ursäkt. Man skulle ha vart lika smart som i Mimmis dröm.

Nu ska jag försöka sova.
Godnatt