Hemtenta.

2010-04-29 @ 08:59:08
Idag ska jag sitta hemma och skriva tenta. Tror det kommer gå ganska bra. Känns inte som att jag har haft några direkta svårigheter hittills så varför skulle jag ha det nu??

Ja, det man skulle göra var ju inte så svårt, det svåra var att förstå vad det var man skulle göra. Riktig skummis det där. Nu behöver jag mat!

Bildbevis

2010-04-28 @ 13:33:39
Balkongen före & efter
Kontoret före
Och efter

Sista helgen i april

2010-04-26 @ 22:49:10
Sammanfattning:
Lördag - Stora staden stockholm med Andreas Jajja och Davido, inköp av diverse skateartiklar till Andreas longboard. Grillpremiär i blå kollektivet, bag in box och kortspel med svärföräldrarna.
Söndag - Katterna vårluftades, fika hos svärföräldrarna, cyckeltur, Thaimat.
Idag - Sovmorgon och slapp hemma.
Imorgon - Stora staden Stockholm men Andreas och eventuellt Davido

Stretcha Stieg

2010-04-23 @ 22:33:48
Hur kul som hellst ju!!

Årets första...

2010-04-23 @ 15:06:11

glass är inhandlad och uppäten!

Så klockren!

2010-04-23 @ 13:35:05
Sitter på lektion och läser en tidning. Så roligt har jag. Det är då den dyker upp. Artikeln om att uttråkning är farligt. HAHA! Borde jag oroa mig efter dessa veckor??

 

Här kommer solen....

2010-04-23 @ 10:30:19
Nu har jag varit ledig i 2 dagar och är återigen tillbaka i skolan. Även solen har varit ledig i 2 dagar nu är den äntligen tillbaka. Vi verkar gå på samma schema tragiskt nog. Jag vill också vara i solen! Enligt SMHI så ska den i alla fall vara på plats i vår lilla stad i helgen så förhoppningsvis så blir det grillpremiär hos svärförälldrarna på lördag. Nam nam nam!

Nu kommer jag vara ledig fram till torsdag (har frivillg lektion på tisdag eftermiddag som jag troligen inte kommer gå på) då jag har hemtenta och sen börjar praktiken på måndag den 3. Dessutom så är vi halvklass så hälften av klassen kommer jag inte se förens i augusti. Känns jätte konstigt. Det lär nog bli en lite träff innan dess hoppas jag.

Om man ska lyssna på vad läraren säger kanske... Nä han går bara igenom saker som vi har gått igenom 529746832 gånger sen vi började för 2 veckor sedan. 5½ timma kvar bara, 5½.....

Släpp fångarna loss det är vår!

2010-04-21 @ 19:22:04
Shhhh! tyst, lyssna..... Det är alldeles tyst.... Ja, här i alla fall. Vi har äntligen fått tyst på våran akvariepump och jag tror aldrig att jag har uppskattat tystnaden så mycket som nu. Det som är mest irriterande är att nu vet vi varför den har låtit och att vi kunde ha fixat det för länge sedan. Strunt samma, nu är den tyst och så ska det förbli!
Idag har det, som alla nynäshamnare märkt, snöat. Hela dagen! Med den super vintern och det extrema april-vädret vi haft så kan man inte annat än förvänta sig en riktig kanon-sommar. En sån där perfekt sommar som inte existerar längre. Ingen ide att klaga på snön, det lär inte hjälpa direkt. Bara att acceptera tyvärr
Vi va på en liten promenad sent igårkväll, vi skulle och plocka tussilago men det var så kallt så vi vände och gick hem, det var då jag fann den, den första för i år.... För mig betyder det att våren är här på riktigt.
Drömmer mig tillbaka till tallbacka-tiden då man satt i backen ner till Nibble i havet av vitsippor. Det var tider det.

6 timmar till...

2010-04-19 @ 15:41:17

Hela dagen idag igen har vi bara suttit och inte gjort ett skit. Vi har gjort samma sak i 2 veckors tid nu. Jag är så less, så bitter och så irriterad på det. Kan man inte bara få reda på i förskott vad vi ska göra ordentligt så att man kan välja själv om man vill ta del av det. Jag kan det här och tycker att det börjar bli otroligt tråkigt!

Det lilla företaget jag sökt praktik hos ringde tillbaka idag. Det blev inget där. Hon kunde inte erbjuda något vettigt för mig att göra tyvärr. Men hon sparade mitt nummer och jag kommer definitivt ringa henne till nästa praktikperiod. Blev lite ledsen dock. Hon var så trevlig och det kändes som värsta superstället att vara på.
Jag har fortfarande inte hört något från mamma om hon fått mitt mail eller inte.

Snart är den här skoldagen äntligen slut!

Det löser sig alltid.

2010-04-19 @ 10:20:54
Nu känns det som att pressen inför praktiken har släppt lite. Ekonomichefen på mammas jobb hade hört av sig till mamma och undrat om det fortfarande var aktuellt för hon hade inte hört något från mig. Då har jag ändå mailat henne 2 gånger, men dom har tydligen inte kommit fram. Jag som har tyckt att det har varit skit otrevligt av henne att inte svara på något av mailen. Vet inte om det är min mail det är fel på eller hennes. För jag har dubblkollat adressen flera gånger.
Jag har även hittat ett annat företag också som är jätte bra inställda till praktik. Men den person som ska sitta som handledare har semester precis när praktiken ska starta. Vi får se hur det går och vad vi kan hitta för lösning, om vi hittar någon..
Dessutom så har finaste Svärmor sagt att om allt skiter sig så får jag komma och praktisera hos henne. Så nu känns inte allt så jobbigt längre.

Härliga lördag! Eller...?

2010-04-17 @ 09:12:18

Återigen en ensam lördag, Andreas jobbar som vanligt. Det börjar bli lite tråkigt faktiskt

Dagens agenda ser ut som så här:

  • Melodikrysset (Ett måste på lördagar!)
  • Till byggmarknaden och köpa hylla och skruv.
  • Städa
  • Göra rent akvariet (Kanske sparar det till imorgon)

Ringde frisören och bokade tid igår (Äntligen!). Dom hade till och med tid för mig redan vid 3. Så nu har jag ännu en gång insett hur underbart det är att  kunna dra fingrarna genom håret utan att fastna. Sånt får man bara uppleva när man klipper sig. Har nog inga kluvna toppar kvar nu tror jag, hon som klippte mig var jätte duktig och det kändes jätte bra. Hon klippte igenom allt och såg till att det inte var en massa slitet kvar. I like! Dit kommer jag gå fler gånger.

Om jag ska sätta igång med nyttigheterna kanske....

Tillbaka i spåret

2010-04-16 @ 09:25:10
Knäna är fortfarande trasiga. Jag är less på att inte kunna haka på nu. så igår körde vi. Jag kämpa som fanken och Svägerskan lunka bredvid. Det märks att jag har vart rökare i 10 år och inte tränat sedan gymnasiet. Shit va slut jag var efteråt. Sen vidare till simhallen som vanligt.
Idag har jag mycket på agendan, inget utav det är speciellt lockande. Löpa och simma idag igen. Sen måste jag ringa och följa upp mailen jag skickade om praktik i förra veckan. Ingen lust med det alls faktiskt. Städa är något som alltid behövs här hemma och alla vet ju hur inspirerande det är att städa. Blaha blaha blaha. Ska börja med att leta efter motivationen.

The story about samsung.

2010-04-15 @ 14:58:08
Samsung är ett spännande företag... Min nya telefon är min första samsung så jag har aldrig varit i kontakt med deras synk-program till datorn.

Min telefon hade Android 1.5 när jag köpte den och det stod på hemsidan och i alla resensioner att den skulle gå att uppdatera till Android 2.1 hemifrån via deras programvara. Skit smidigt var min tanke, det ångrar jag nu i efterhand.

Detta är vad jag har lärt mig efter flera timmars hårslitande läsning på diverse forum:

Samsung har 2 programvaror till sina telefoner, Keis som funkar till Windows7 och NPS som fungerar till Vista & XP.

Keis är programvaran man ska använda om man har Android 2.1 i telefonen och NPS om man har Android 1.5.

Detta innebär att om man har Windows7 på datorn så kan man inte uppdaera sin telefon om den har Android 1.5. Vilket jag självklart har.

Andreas stationära dator däremot har Vista. Datorn hittar dock inte min telefon och när den väl gör det och vi ska köra uppdateringen så får vi felmeddelanden. Det visar sig senare att massa personer har haft jätte problem även med Vista då det finns 2 versioner, X32 och X64, Flera av dessa har dock fått det att fungera med X32, ingen med X64. Vi har självklart X64. Rekomendationerna är att man använder sig av XP helt enkelt.

Det bär av hem till Pappa. Pappas dator med XP lever sitt eget liv och startar om sig lite hipp som happ och det går inte att uppdatera. Vi provar med hans laptop som har X32. Det funkar inte där heller. Nu har klockan hunnit bli 22.30 och vi har hållt på med det här sedan 17.30, vi ger upp och åker hem.

Tydligen finns det ett annat program som samsung INTE har utvecklat som ska fungera smärtfritt som de flesta på internet i slutändan har använt sig av. Dock så ryker garantin på telefonen om man inte uppdaterar med samsungs egen programvara. Det alternativet går bort.

Envis som jag är provar jag återigen på Andreas dator om och om och om och om igen. Tillslut, när klockan paserat 1 så går det igång.

Telefonen fungerar nu som ett smäck med Android 2.1 och jag är återigen supernöjd med den. Dock är jag mindre nöjd med samsungs programvara.

Minderårig på nytt

2010-04-14 @ 23:10:01
Andreas skulle köpa folköl nere på willys idag och kassörskan frågar om han är tillräckligt gammal för att för göra det. "Med råge" svarar han och tillbaka får vi kommentaren: " Det har jag svårt att tro, med den lilla tjejen" och så sneglar hon på mig. Va f*n va det liksom. Antar att man vill se yngre ut än vad man är vissa gånger, men jag har faktiskt inget emot att se ut som de 24 år jag snart fyller. Och även om det är svårt att tro att jag är 23 så ser jag väll ändå inte ut att vara så ung att jag har en pojkvän som inte fyllt 18 än?! Nä jag blev faktiskt arg, hade lust att gå och hämta mitt legg (som jag oturligt nog inte hade med mig) och trycka upp i ansiktet på henne.
Annars har dagen bestått av en promenad i solen, omplantering av lite blommor, stor-handling, och inköp av trall till balkongen(!). Äntligen ska vi få trall på balkongen, så som jag har längtat. Andreas har varit duktig och lagt ut det mesta nu på kvällen, men det blev snabbt kallt och mörkt så det är lite kvar. Kommer bilder på resultatet lite senare helt enkelt.
Plockade fram cykeln i söndags! Det är något speciellt att få damma av den varje år. Den fick gå en tur ner till hamnen där vi matade änderna lite. Nu är det vår på riktigt tror jag.
Stannade hemma idag från skolan. Är så less på läraren som bara maler på. Dessutom så har jag redan kunnat allt som vi gått igenom de dagar jag varit där så jag tror inte att det var någon större förlust idag. Ska åka dit imorgon igen och se vad det ger.
Nu, sängen...

Wejki-pejki

2010-04-13 @ 10:17:19
Försov mig i morse igen. Har som sagt inte kommit överrens med alarmet på min nya telefon än. Men jag tror jag löste det på bussen imorse. Igår hade jag missat att alarmets snooze-intervall var 10 minuter och inte går att ändra. Så igår kväll ställde jag 3 alarm, 1 var 3dje minut. Somnade nöjd. Vaknade imorse med panik för att de inte hade ringt. Telefonen låg så snällt där jag lagt den kvällen innan. Varför hade den inte ringt?! Har en "task killer" installerad som "dödar" alla apps som ligger och kör i bakgrunden. Tydligen "dödas" alarmet halvt, Det står fortfarande på displayen att alarmet är på med det ringer inte. Har nu bockat ur att alarmet ska stängas av så för hoppningsvis så kommer jag vakna i tid imorgon.

Tack älskling för hjälpen imorse!! Hade aldrig hunnit utan dig.

Första timmen i skolan har jag suttit och läst aftonbladet, känns verkligen som ett bra val av mig att stressa hela morgonen för att hinna med bussen. Kunde ha kommit till 10 istället och inte missat någonting, eftersom vi har suttit och gjort om allt från igår... Less om något, jag lovar.

Roligare än så här blev det inte för tillfället Fröken Jonsson, ledsen att göra dig besviken.

Krämpor och åkommor

2010-04-12 @ 10:40:59
Har varit riktigt dålig på uppdateringarna på senaste. Har inte haft något lust helt enkelt.

Börjar bli sjukt less på mina knän, missar massa löprundor! Var iväg häromdagen igen och benen bara vek sig. Jag har ingen kraft i knäna överhuvudtaget. Jag vill träna! Det blir destomer simning i stället. Föll nästan av bussen i slutet på förra veckan för att knäna inte orkade med trappan av. Dessutom så går rulltrapporna endast uppåt i tunnelbanan. Skit kul för mig som ska ner till underjorden för att ta blåa linjen. Uppför går jag gärna i trapporna, men då finns det bara rulltrappor (eller det finns ju vanliga trappor men de är alltid proppfullt med folk som ska neråt). Lite extra vardagsmotion skadar aldrig, men knäna klarar inte nerför just nu. Snart ramlar jag väll omkul och välter alla resenärer som ett enda stort domino-spel.

Idag har vi introduktionskurs i IT-stöd och rapportering. Jag verkar tyvärr kunna mer än läraren i vissa fall. Har jobbat ganska mycket själv i excel och haft lite basic-genomgångar tidigare. Dessutom så ska jag gå en grundkurs i det ikväll. Just nu funderar jag på att åka hem för det  verkar inte ge supermycket just nu. Vi måste hålla oss lågt eftersom vissa i klassen aldrig har jobbat med det tidigare. Och uppå detta så har jag sprängande huvudvärk. Försöker stå ut ett tag innan jag knaprar tabletter, man ska ju sitta här ett tag. 10 timmar i en datorsal med 23 surrrande datorer...

And we're off.

2010-04-09 @ 17:14:40
Har äntligen fått arslet ur vagnen och sökt fler praktikplatser. Även om det inte är så många än så är det fler än tidigare och jag är faktiskt stolt över mig själv. Igår fick jag panik över det, kräktes och kunde inte andas. Det är rena mardrömmen för mig. Men nu är jag en bit på väg. Allt handlar om mental inställning.

Har vart och kört dubbelpass med Carro idag igen. Dock har min knä pajat igen så jag kunde inte springa, men jag promenerade i alla fall i rask takt. Sen upp till simhallen för den obligatoriska halvtimmen. Vilka hurtbullar vi är! Och värre ska vi bli nu när Carro börjar jobba i nynäs. Congrats by the way!

Ska ställa mig och göra mat nu så den är klar när jag åker och hämtar Andreas. Tabouleh blir det dagen till ära. Med tzatsiki såklart.
C'ya

Läst city idag?

2010-04-08 @ 18:18:52
Det har jag. Där fanns en artikel om yrkesutbildningar. Och vilken skola fanns högst upp på listan?
Om inte min!! Är rätt nöjd över att gå där faktiskt!

Vi är på plats.

2010-04-02 @ 23:40:03
Och har i och för sig varit det ett tag, igår eftermiddag anlände vi till angenäma Kävligen med sina mysiga tegelhus och gräsänder. Kväll 2 med ett vinglas i handen har tagit form.

April vädret har kommit tillsammans med månaden med samma namn. Idag har vi haft sol, moln, regn, moln, stormvindar, sol och så vidare. Det enda vi har varit utan är snö.

Känns som att dagarna bara flyger förbi alldeles för fort. Vill inte åka hem i nästa vecka, det går alldeles för fort. Men snart kommer dom "hem". Det tycker vi (Jag och Babe) är mycket mycket bra.

Jag tänker nu återgå till mitt vin och mina mysiga fina vänner. De här dagarna ska vi ta vara på!! Jag mår bra.