Det blev inte mycket, men lite!

2010-09-24 @ 17:04:12
Resultatet av mina odlingar på balkongen. Jag tröttnade på at sköta dem när folk sa att det inte skulle bli något, men tji fick ni för jag har både potatisar och morötter. I alla fall till en portion. Ska göra lite lingonsylt av de få lingonen jag hittat och rulla mina egna köttbullar till en helt egen hemlagad/odlad middag! Inte idag, men snart!


Tv-ångest!

2010-09-24 @ 16:02:20
Våran bindningstid går ut nu idagarna och nu ringer dom från bredbandsbolaget/viasat och vill teckana upp oss på något nytt. Och jag vet inte vad. JAg vet inte ens om jag vill ha tv via dem längre. I dagsläget har vi det största och "bästa" som går att ha. Men vi tittar inte ens på hälften av kanalerna. Vi skulle egentligen klara oss på något minipaket med tanke på att vi bara tittar på 3an-6an i stort sett. Sen händer det väll att vi kollar comedy central och tv1000 ibland när det inte går något intressant. Dom skulle ringa igen på måndag när jag pratat med Andreas. Känns så onödigt att betala så mycket när vi inte använder det helt ut. Vi har 42 kanaler och aldrig tittat på 20 av dem (tro mig jag har räknat dem)! Sjukt onödigt. Dessutom är jag lite sugen på att ha en modul i tvn så att jag slipper boxen och dubbla kontroller.

Old times

2010-09-23 @ 20:39:54
Träffade en gammal klasskompis från högstadiet på bussen hem idag. Har inte sett honom på flera år! Vi han prata om allt från klasskompisar med barn och minnen från dagis till studier och att 50-öringen ska försvinna. Vi sprang på varandra titt som tätt föut men nu var det riktigt länge sedan. Och otroligt nog så bor han bara typ 500 meter ifrån oss.

Nya projektet har dragit igång i skolan. Nu är det bokslut och årsredovisning i ett företag som ska göras. Det började ganska bra faktiskt. Vi kom igång snabbt och det var mycket lättare att sätta sig in i det här än i det förra. Imorgon ska jag köra lite smått här hemma men sen ska jag faktiskt vara ledig. Har lite att göra, typ tömma balkongen eftersom den ska göras i ordning av föreningen. Men det har ju regnat så mycket att allt är dyngsurt och då är det inte så kul att tömma balkonglådor och hålla på. Hoppas det är uppehåll imorgon i alla fall så att jag får det gjort.

By the way

2010-09-20 @ 22:58:47
För allas information...
Jag har inte röstat blankt i år. Jag har gjort aktiva val till både kommun, landsting och riksdag, läst på om partifrågorna och inte bara röstat av gammal vana som många gör. Vad partiet heter och vad det har för färg har jag inte brytt mig om utan enbart fattat mina beslut efter vad jag har tyckt varit vettigt och som jag tror Sverige kan vinna på.

Think before you speak...

2010-09-20 @ 22:49:43
Om du har problem med något jag skriver så kan du vända dig till mig istället för att slänga ut falskheter i cybervärlden. För det om något är korkat.

Valresultat

2010-09-20 @ 12:08:06
Vilken hysteri det är i Sverige idag! Inte så konstigt egentligen. Varje valår är det ju åsikter om vilka som egentligen skulle ha vunnit som flyger både åt höger och vänster men nu har det hänt grejer! Sverigedemokraterna är invalda i riksdagen. Tydligen ska dom vara där eftersom vi lever i ett demokratiskt samhälle och det är folket som har röstat in dem men jag tycker att det är ganska fördjävligt faktiskt. Dom har nu makten att bestämma allt, rött och blått neutraliserar varandra och SD väljer vad som ska ske. Jag tycker även att det är fel av Alliansen att försöka värva MP genom att ändra sina valfrågor för ett samarbete. Alliansen är valda på grund av sina frågor dom drivit innan valet. Det vore fel att ändra dem nu. Däremot har jag inget konkret förslag för att motarbeta SD, förhoppningsvis gör dom bort sig och försvinner till nästa val. Jag måste medge att det är med spänning jag väntar på handlandet i riksdagen de kommande åren. Det är en svår nöt att knäcka. Och jag vet att om SD får för mycket att säga till om så kommer rött hålla blått skyldigt vid nästa val, precis som dom gjorde med finanskrisen i år. Jag var splittrad in i det sista, har inte varit aktiv tidigare och har röstat blankt i alla (de få jag kunnat) val jag jag vart med i tidigare. Men min lapp är räknad även om jag inte tror att den gjorde någon jätte skillnad i det stora hela. Resultatet hade blivit det samma även om jag röstat annorlunda. Jag har gjort vad jag kunnat.

Rösten är lagd

2010-09-19 @ 23:35:37
Valvaka är prion ikväll. Jag har gjort mitt, hoppas resten av Sverige också har gjort det.

Vi har dragit igång vårat lilla stora projekt igen. Men jag vet inte vad det blir av det den här gången heller. Men i framtiden kommer det bli av jag vet bara inte hur nära i framtiden.

Jag är väldigt trött, har inte pluggat tenta och borde åka hem och sova. Men jag får nog ta och vänta tills valet är avgjort, även om siffrorna har varit ganska stabila den senaste tiden. Jag kom i alla fall överrens med mig själv och tror jag gjorde ett val som jag är nöjd med. Det är skönt att ha det överstökat.

Rött eller blått, snart gäller det!

2010-09-16 @ 22:16:56
Som jag säkert har skrivit tidigare så har jag bestämt mig för att göra ett aktivt val i år. Tidigare val har jag röstat blankt i och nu vill jag vända den trenden. Däremot har jag ångest och ingen aning om åt vilket håll jag lutar. Ena dagen är jag röd och nästa blå. Nu ikväll tittar jag på debatten på TV4 mellan de olika blocken. Och jag måste säga att jag får uppfattningen av att ena sidan kan argumentera för sin sak medan den ändra bara kommer med anklagelser och säger att motståndarna har fel och är dåliga. Ja det lutar ju mot dem som kan argumentera just nu. Det kan dock vara helt tvärt om imorgon med mig.

Nu är projektet helt avslutat. Inlämnat och redovisat. Ska dock lämna in en komplettering imorgon som vi gjort men missat att ta med. Det känns helt okej faktiskt. Är övertygad om att vi får godkänt i alla fall. Om det blir högre betyg så är det dock ett plus. Nu ligger fullt fokus på tentan!

Slapp vecka och stora utgifter.

2010-09-13 @ 19:13:42
Ikväll blir det soppa, kyckling och rotfruktssoppa. Har varit jättesugen på soppa i typ 2 veckor och idag tar vi oss i kragen och gör en. Andreas har teorikurs nu på kvällen så det blir jag som får laga maten, har redan hackat upp allt förutom kycklingen som ligger på tining, så det är bara slänga i när det börjar närma sig. Tror det kommer bli super!

"Ledig" i morgon, onsdag och fredag, halvdag torsdag så jag har en riktigt slapp vecka. Tenta nästa tisdag så jag antar att jag får plugga lite imorgon. I alla fall gå igenom allt jag klottrat ner och kallat anteckningar den senaste månaden. Sen blir det lite intensivare studier i grupprum i slutet av veckan. Det har känts helt hopplöst fram till idag då vi hade repetition. Vi har haft 2 lärare så på torsdag får vi se om andra halvan känns lika bra.

Kom ut till bilen igår och insåg att ena bakdäcket är näst intill platt!! Va f*n!? Har väl reflekterat över att det har sett ut att vara mindre luft i det än dom andra men inte så här. Aja, åkte till macken och flåsade i lite tryck och åkte till Ösmo där pappa hjälpte mig att byta till reservdäcket. Det var så oanvänt att klisterlapparna fortfarande satt kvar. Det vanliga däcket satt det en skruv rakt in i. Men pappas kompis skulle ta med det till jobbet idag och laga det.

Var hos tandläkaren idag. Och vad är inte ett besök där för Sara om inte följt av ett återbesök med lagning? Att det alltid ska vara så. Det har absolut inte med min tandhygien att göra för den är bra jag lovar. Däremot så har jag dåliga tänder rent allmänt. Trist och dyrt! Som tur är så hade jag 2 tandvårdsbidrag liggande så det blev i alla fall lite billigare.

Typiskt att alla utgifter ska komma samtidigt. Tror dock att vi är rätt säkra nu. Det mesta har ju redan hänt!

Hört på tunnelbanan

2010-09-12 @ 12:06:21
2 grabbar i gymnasieåldern kliver på gröna linjen..

Kille 1: -Du vet Johanna?
Kille 2: -Ja...
Kille 1: -Hon verkar ju inte vara sån som du vet ehm...
Kille 2: -Nä jag vet.
Kille 1: -Hon verkar ju inte vara sån som släpper till det första hon gör.
Kille 2: -Nä inte direkt.
Kille 1: -Men hon är snygg!
Kille 2: -Skoja inte!

Fan va skönt att man inte går på gymnasiet längre!

Pumpaläns!

2010-09-11 @ 17:53:11
Den nya pumpen är på plats! Är nöjd med min insats att installera den på egen hand. Den är tyst, tät och mycket mindre. Det är inte riktigt samma kraft i den men jag tror inte att det är någon fara. Dessutom så ingick ett plus- paket så vi fick lite extra saker till den, tex extra filter och dubbelkopplingar. Super! Man hade ju hellre lagt pengarna på annats med tanke på att det är ganska mycket pengar. Men det känns ganska värt det ändå.

Torsdag

2010-09-09 @ 20:28:44
Återigen jobbar Andreas sent (senare) och jag är hemma själv. Tiden spenderas med att växlande plugga och kolla på TV. Imorgon är sista schemalagda arbetstillfället på projektarbetet, tror vi hinner klart då faktiskt, på måndag ska det vara inne. Sen ska jag bara fatta allt vi har gjort så att jag klarar redovisningen på fredag nästa vecka. Är lite nervös faktiskt. Tog mig dock en paus för att plita ner några rader här.

Gårdagens ord: BFNAR (Bokföringsnämndens Allmänna Råd), uttalas bokstav för bokstav eller som ett sammanhängande ord. Upprepas gärna under tiden du väntar på bussen i 20 minuter och sedan även resan hem i 45 minuter.

Börjar bli trött alla redan. Tycker jag är trött mer eller mindre jämnt nu för tiden. Jag har en liten grej, när jag blir trött så blir mina fötter jätte varma, Vilket dom är nu. Känns som om dom hettar! Snart blir jag säkert flamsig och kliig i ögonen också.
Blaha!

Dagens ord

2010-09-06 @ 21:11:53
Jag fastnar ofta på ord. Och jag kommer inte ifrån dem utan upprepar dem om och om och om och om igen hela dagen. Det är som oftast rätt konstiga ord, ibland är det ord som jag ljudar i huvudet och inte kan uttala högt utan att tungan snubblar. Ibland är det bara ord som är roliga att uttala. Det är som att ha en låt på hjärnan fast bara ett enda ord.

Dagens ord: Ongback

Den här veckan har vi heldagar varje dag i skolan. Till råga på allt är jag helt slutkörd rent allmänt och dessutom så har vi det här rackarns projektarbetet som jag skulle behöva jobba med all min lediga tid. Men det orkar jag faktiskt inte. Jag antar att det är dags för mig att sova, eller i alla fall gå och lägga mig om jag ska orka upp imorgon.

Nyklippt

2010-09-03 @ 12:06:15
Kom nyss hem från frisören. Äntligen går det återigen att dra fingrarna igenom håret utan att trassla in sig. Och efter att ha trixat med luggen lite på hemmaplan så blev jag riktigt nöjd. Sen att jag ser döende ut på varenda bild är ju en annan femma.

Bloggdesign

2010-09-02 @ 20:12:15
Kommer snart att göra om designen på bloggen. Alla förslag är välkomna för min inspiration har gått och gömt sig. Eller rättare sagt så kan jag nog inte riktigt bestämma mig för vad jag egentligen vill ha. Dessutom så är det ju ni som läser den som ser den. Jag har ju bara en vit textruta att skriva i. Kom med lite förslag vettja!

Vi köpte en nyckelpiga idag

2010-09-02 @ 19:46:27
Nu tar jag helg! Studiedag imorgon och förhoppningsvis kommer jag att studera då också, lite i alla fall. Andreas är fortfarande hemma och sjuk. Men han börjar må bättre och febern verkar gå ner, min lilla skrutt.

Vi har just ätit Bacon och avocado sallad med babyspenat, ägg och pesto. Mycket smarrigt! Med babyspenaten medföljde en liten nyckelpiga. Andreas bosatte den i vår balkonglåda. Senare i kväll blir det cheese crunchers och chips-hjärtan. Mmmm!

Mycket spännande inlägg idag!

Vilken skrutt dag!

2010-09-01 @ 19:06:02
Den började med underbart väder och jag tyckte vi skulle ut och gå. Andreas låg dock med feber och mådde riktigt pyton. Petade i honom en ipren och lite frukost och så mådde han bättre. Dock försvann det fina vädret. Aja det fick bli en innedag helt enkelt. Tog hand om diskberget. Borde plugga, ingen lust, surfar meningslöst i cyberrymden istället. Helt plötsligt är klockan lunch! Värmer lite tomatsoppa, äter och fortsätter mitt meningslösa surfande. Nu sitter jag här, klockan är över 19 och det är dags för middag. Inte ett skit har jag presterat idag. Antar att vissa dagar bara är så.