Kollektivtrafikens alla nötter.

2010-08-31 @ 19:13:02
Shit vad jag hatar att pendla vissa dagar. När folk står på båda sidorna i rulltrappan, när busslink sätter in fancy långfärdsbussar med fräsiga gardiner till Gullmarsplan så att man blir tvungen att stå hela vägen, när folk försöker kliva på tunnelbanan innan folk hunnit kliva av och när tunnelbanorna är så fulla att folk ramlar ut när dörrarna öppnas. Dessutom måste jag fråga varför folk plingar sjukt långt innan hållplatsen. Bussen från Gullmarsplan stannar på 4 hållplatser, Ösmo, Kullsta, Nynäshamn station och Gröndalsviken. Om man ska av vid Kullsta, varför plingar man då i ösmorondellen så att busschafören blir tvungen att sitta med den enerverande lysande lampan hela vägen ner till Nynäs? Jag var bara tvungen att fråga. Nötterna tar ju tyvärr inte slut där.

Imorgon slipper jag pendla, studiedag. Ska försöka ägna den åt att studera faktiskt. Vi har världens mest korkade projektarbete som jag inte kommit speciellt långt på. Men det sk aväll gå bra tillslut antar jag. Det är grupparbete och som vanligt när man inte väljer grupp själv så är det vissa som är mindre engagerade än andra, att vissa fortfarande beter sig som om de går på högstadiet!

Irritation på max idag? Nä, varför tror du det?

Ge dig någon gång!

2010-08-27 @ 16:33:06
Va fan! Huvudvärk idag igen. Måste nog snart kolla upp det här. Skiten har kommit tillbaka varje dag sedan i tisdags. Och då dricker jag ändå mängder och sover massor. Kan vara på grund av att vädret växlar hela tiden för det brukar jag vara väldigt känslig mot så den här årstiden brukar vara helvetisk.

Vår pump till akvariumet har fått en luftbubbla i sig igen så nu låter den en massa igen. Dags att göra rent den tror jag. Vi köpte lite nya fiskar igår så vi måste göra ett vattenbyte om ett tag ändå, då kan det vara skönt om pumpen blir ren också.

Och där tog inspirationen slut för idag.

Gnällspik

2010-08-24 @ 18:34:04
Huvudvärken var borta när jag vaknade i morse. Äntligen kunde jag tänka klart och inte vilja kräkas varje gång jag rörde på huvudet. Nu på eftermiddagen kom helvetet tillbaka. Fan! Inte lika kraftigt som igår men ändå.

Åh jag vill flytta! Är så less på att bo i lägenhet. Tyvärr är väll inte de ekonomiska förutsättningarna de bästa nu när jag pluggar och Andreas jobbar deltid så utbudet i vår prisklass är ganska ruttet. Men jag drömmer fortfarande om att komma ut ur den här lilla lägenheten för alltid.

Föresten är det bara jag här på blogg.se som blir av med mina extra enterslag när jag publicerar? Jag måste gå in i html-läget och lägga till dem igen med mina gamla Lunarstorm-skills. Kanske ska maila blogg.se om det...

Huvudvärk

2010-08-23 @ 18:48:14
Igår förmiddags fick jag huvudvärk, ordentlig huvudvärk. Den bara vägrar släppa! Har tagit tabletter men den ligger där hela tiden och djävlas med mig. Vaknade till och med i natt av att det kände som om huvudet skulle sprängas. Åh det kan gärna så sluta nu!

Låttexter

2010-08-21 @ 11:11:44
Vi har väll alla någon gång som liten bara hittat på ord till låtar för att vi inte vet/hör vad dom egentligen sjunger. Jag har haft flera sådana låtar.  Nyss hörde jag en låt på radion som jag lyssnade mycket på som barn och äntligen hörde jag vad dom sjöng. Tyvärr är mina hittepå-ord så inövade i min hjärna att det blir fel när jag sjunger med ändå. Men nu vet jag i alla fall vad dom sjunger.

Helg

2010-08-20 @ 19:12:00
Nu har det blivit helg igen. Me like! Tyvärr är det Andres jobbhelg så jag blir själv större delen. HAde velat ta mig ut i skogen och kolla efter svamp och blåbär, man jag har ingen lust att åka iväg själv.

Vi har äntligen satt upp hyllan i hallen. Det blev jätte bra! Det var inte så jobbigt som vi trodde det skulle avra och det tog inte speciellt lång tid heller. Skönt att ha det gjort.

Om man ska ta och laga lite mat kanske....?

Godnatt

2010-08-18 @ 22:09:44
Åh ledig imorgon! Det ska bli skönt. sen är det bara förmiddags lektion på fredag och sen är det helg. Jätte skönt!

Idag hade vi superseg dag med skit tråkiga lektioner. Som tur var så skulle vi installera en massa på eftermiddagen som jag redan hade gjort. Så vi som var klara fick gå tidigare. Mycket mer än så har faktiskt inte hänt idag. Ska nog gå och lägga mig strax. Är helt slutkörd, har sovit tokigt dåligt på senaste med en massa drömmar och andra störelsemoment hela tiden. Vill bara ha en god natts sömn!

Tisdag förmiddag

2010-08-17 @ 10:09:29
Kräftskivan var riktigt mysig. Det var lugnt och skönt. Inte det här hejdlösa supandet den svenska kräftskivan brukar innebära. När fukten och mörkret kom flyttade vi in och spelade kort till sena natten. Fler sådana skivor till folket!
Söndag blev städdag. Sovrummet fick sig en ordentlig genomgång, lika så köket och hallen. Resten av lägenheten plockade vi bara undan i och dammsög. Till helgen blir det nog resterande storstädning och skurning av golv.
Skolan flyter på. Har varit lite slö och inte tagit med mig böckerna eftersom vi aldrig använder dem. Självklart skulle vi använda dem hela dagen igår så jag fick ta igen allt när jag kom hem på kvällen. Idag åker de med men jag antar att vi inte kommer använda dem då istället.
Dags att göra sig i ordning så att jag hinner iväg. Måste springa och handla också.

Kräftskiva

2010-08-14 @ 12:01:59
Har precis plockat ut köttfärspajen ur ugnen, den blev jätte fin! Äter man inte kräftor får man liksom ta med sig något annat till kräftskivan. Det är snart dags att börja göra sig i ordning. Idag är det en sån där supervarm dag igen. Inte för att klaga på den svenska sommaren men vad fanken sätter man på sig? Jag får packa ombyte för vi lär nog vara kvar där ett tag. Jag tror det kommer bli riktigt mysigt hur som hellst! Blir det kallt kan man elda i brasan och så finns det ju filtar.

CSN, Nordea, Google Chrome

2010-08-12 @ 22:00:03
Världen sämsta kombo! Det ena är inte kompatibelt med det andra som inte är kompatibelt med det tredje. Innan man kommer på vart man hittar säkerhetsprogrammet på Nordeas hemsidas har man redan tröttnat. För att sen lyckas lura ut att man ska stänga av säkerhetsprogrammet för att det ska funka och även tajma isättningen av kortet i kortläsaren och klicket på csns hemsida. Var så arg att jag kokade när jag försökte ladda ner en annan sort e-legitimation och även det inte funkade. Precis innan jag ger upp efter 1½ timmes försök och 4 omstarter av datorn så kommer Andreas på att jag kan prova med explorer istället. Då funkade det tillslut. Jag hade aldrig kommit på det. Så nu äntligen har jag lyckats ansöka om studiemedel.Bara till att vänta på skit CSN att fatta ett beslut och skicka besked. Det lär ju ta ett tag!

Tröttis

2010-08-11 @ 21:50:22
Några finishing touches imorgon och så är det klart att lämna in. Finaly!

I natt hoppas jag att jag får sova. I natt vaknade vi av en jumbo-jet till bålgeting i sovrummet och 2 galna katter som promt skulle äta den. Andreas som har fruktansvärd fobi för getingar låg i halv panik så det var lilla jag som fick upp och leka utrotare mitt i natten. Allt är i en enda dimma, jag var ju halvt sovande när jag sprang runt där i natt. Hoppas verkligen, verkligen jag får sova inatt, utan bålgetingar!

Jag ser ljuset!

2010-08-11 @ 14:53:48
Snart så tror jag faktiskt att jag ska kunna anse mig klar med den här förbannade uppgiften. Åkte hem till svärmor och fick lite synpunkter och hjälp så nu flyter det på ganska bra. Har jag tur så slipper jag sitta imorgon med finliret.

Vad tråkigt det ska vara då!

2010-08-10 @ 19:00:36
Skit analys! Varför ska jag analysera analysen av analysen?! Blir knäpp av det här, man förstår ju ingenting!

Tvånget fortsätter

2010-08-09 @ 10:08:33
Jag får nästan skylla mig själv lite. Jag hade glömt bort den här förbannade uppgiften och nu sitter jag här med bara några dagar på mig. Det är så ointressant att man somnar bara man tänker på det. Dumma analysfan.

Är på spendera-pengar-humör. Vill åka och köpa lite fiskar och gå på IKEA och Mio. Jobbigt att vara på sånt humör när man är i en månad då man inte har några pengar. Jag får hålla mig till en annan gång.

Vi var hos Johnny, Vera och Aeris i helgen och åt oxfilé. Mums! Oxfilén blev superduper, potatisen underbar och såsen fantastisk. Allt var perfekt utom vädret. Det vräkte ner hela dagen. Vi fick ett litet uppehåll så att vi kom ut på en liten promenad men det var allt. Sen var det riktigt oväder på vägen hem igen. Man såg ingenting i regnet mer än blixtarna som klöv himlen. Obehagligt väder att köra i måste jag säga.

Nu har jag undvikit pluggandet länge nog, dags att sätta igång kanske.

Måste men vill inte

2010-08-06 @ 16:55:41
VI ska göra en inlämnings uppgift från praktiken men jag har ingen lust. Det är så fruktansvärt tråkigt och ointressant. Analyser av företaget och annat trams. Inte alls min grej. Tyckte kursen vi hade i det var skit tråkig också. Hade det inte vart för att läraren var så bra så hade jag nog inte gått dit överhuvudtaget. Nu var det dock bra att jag gjorde det så jag vet vad den här tråk-uppgiften handlar om. Men åh vad jag drar mig för att göra det. Städa akvariumet lockar mer!

Slut-tampen

2010-08-03 @ 20:42:18
Sista dagen imorgon! Åh den kommer vara sååå lång! Sen är det över. Äntligen! Undra vad vi ska göra våra lediga dagar... Allt hänger på vädret.

Första augusti

2010-08-01 @ 09:53:19
Vill börja med att säga att hittills har den här helgen varit fantastisk och jag hoppas den fortsätter i samma spår.

Tack Frida och Calle för i fredags, att ni hoppade era planer för min skull, det uppskattas till hundra! Och jag tyckte det blev väldigt mysigt efter allt ändå.

Tack Johnny, Vera och yrvädret för en supermysig lördag. Den blev inte vad vi planerat men jag tror ändå att den blev lite bättre.

Nu ska vi fixa klart i tvättstugan och sen bär det av till "Hemmet" i Ösmo. Fika med mor och far, moster med sambo och min älskade. Bror kanske har tid han med. Sen stannar vi på middag. Känns som bra planer. Har saknat mina föräldrar nu när dom har varit borta på semester.

3 dagar kvar på jobbet. Alldeles för många och länga dagar. Längtar tills det är över så att jag får några dagar ledigt. Undra vad vi hittar på då. Vi funderar på att åka ut på sjön och campa lite. Vi gillar ju sånt även om vi inte gör det så ofta.

Tvättstugan var det ja!