Paj

2010-06-30 @ 20:14:14
Har haft en kort men bra dag. Tänkte sätta upp hyllan i hallen idag men det sket sig då vi kom på att både skruvdragaren/borren och bitsarna låg hos Andreas bror. Men vi slipade till den i alla fall så att den passar. Och vi har köpt skruv.
Åkte till svärföräldrarna och la oss på altan och solade med varsin bok samt grillade till kvällen.
Nu har jag bakat rabarber-jordgubbspaj som ska avnjutas med lite vaniljvisp innan vi kryper upp i soffan och fortsätter med våra böcker. Ibland måste man inte vara sociala, det räcker att vara nära varandra. Det älskar jag med oss.

Min "tomt"

2010-06-29 @ 19:09:58
Jag har ingen tomt egentligen som de flesta vet men jag får göra det bästa av situationen och pyssla med min pytte-balkong.
Närmast morötter och dom stora är potatis, eller i alla fall blast.

Jordgubbar, har hittat 4 kart hittills

Petuniorna som blev riktigt fina tillslut

Örthörnan som verkar ha svårt att ta sig

Detta ska föreställa rädisor. Planterades om idag och jag vet inte om dom tar sig, för tillfället är dom väldigt trötta.

Resten av dagen har jag legat på solaltanen hos svärföräldrarna. Börjar få till en fin bränna. Brände mig dock på rumpan och jag ska inte sticka under stolen med att det gör ganska ont. Men huden sitter kvar och jag behöver inte åka till akuten den här gången. Så jag är nöjd.

Mys i solen

2010-06-28 @ 21:46:22
Sitter faktist nu utan plåster i ansiktet. Befriande känsla! Där skadorna är/var är det nu bara rosa, några få skorpor är kvar. Men plåstrena har suttit på under dagen så jag har kunnat vara ute och njuta av solen, 2 cm lager med spf30, jätte glasögon och ansiktet vänt från solen har gjort att jag har sluppit hatten vilket och fått mig en ordentlig bränna på ryggen. Me like! Känner mig återigen lite mer som mig själv. En sväng i hamnen och kulglass på hamntrappan. En bra dag helt enkelt.

Sakta men säkert

2010-06-27 @ 10:16:23
Läkningsprocessen är i full gång. Till midsommar lyxade jag till det med lite mascara till och med. Man får vara glad för det lilla. Vissa skorpor har börjat ramla av och det kliar som sjutton under kompresserna. Under midsommar natten lyckades jag dock klia sönder i pannan så jag har fått sätta dit plåster där med tyvärr. Men Andreas har hjälpt mig att plåstra om och nu är det bara 3 små lappar istället för en jumbo-stor. Hoppas på att var av med plåstrena helt till nästa helg.
Härom dagen


De nya plåstrena

Brännskadad

2010-06-24 @ 10:34:16
Stå inte böjd över en burk kokande kondeserad mjölk när du öppnar den. Det gjorde jag, vilket slutade med en kokande ansiktsmask i kola-konsistens och ilfärd till karolinska akuten.

Jag har tappat huden på delar av näsan och kinden och fått svullnader över höger öga. Men ögat har klarat sig helt. Läkarna trodde inte det skulle bli några fula ärr då det bara är en andra gradens brännskadan och det bara är det översta hudlagret som lossnat. Det hudlagret som producerar ny hud såg fint och friskt ut så det borde inte vara några problem.

Däremot så har jag en stor vit kompress i ansiktet, får inte ha ansiktet i solen på troligen resten av sommaren och lär ha ont ett bra tag framöver. Så min nya bästa kompis är en stor vit hatt. Känns lagom kul. Men jag kan säga att om man ska till akuten så ska man in för brännskada i ansiktet, då blir man i alla fall prioriterad. Ansiktsmasken sattes på vid ca 21.00, var inne på Karolinska vid ca 22.30, träffade läkaren ca 23.00 blev omplåstrad och var hemma igen till ca 00.45. Ca 4 timmar och i detta är det då även 2 timmars resväg medräknat.

På sjukhuset.

Själva skadan.

Omplåstrad.

Önskelista

2010-06-18 @ 21:50:03
Bara 33 dagar kvar till min födelsedag och det känns som om jag borde komma på vad jag önskar mig. Jag har så svårt för det. Önskar mig en massa saker hit hem men det känns så tråkigt att önska sig till min egen dag. Jag vill vara självisk och önska mig något till mig. Hoppas jag kommer på något.

Dålig dag

2010-06-18 @ 17:04:44
Har en riktigt dålig dag idag. Känner mig gråtfärdig utan anledning och allt jag gör blir fel. Åkte till Haninge för att pigga upp mig med lite shopping. Gick sådär, fick tag på 2 fina skjortor och ett par mys-shorts i alla fall. Inne på H&M insåg jag astt jag glömt p-skivan och väl ute vid bilen insåg jag att jag fått böter. Roligare saker kunde man ju gjort för dom pengarna. Klant! Igår blev det ett par jeans, nya leggings istället för mina trasiga och ett linne så jag har i alla fall fått lite nytt att ha på mig.

Väl hemma sken solen så mamma kom förbi och vi satt och pratade en stund på balkongen. När hon åkt gick jag in för att byta till bikini och sola lite, det blev inte så, nu regnar det nämligen.

Lika bra kanske, jag behöver städa.

Klänning

2010-06-14 @ 17:11:38
Trodde jag hade hittat den, den perfekta midsommarklänningen. Såg den på nätet och bestämde mig för att dra ner på stan och prova den. Till min besvikelse så satt den som skit. Lindex kan verkligen inte göra kläder, inte till mig i alla fall, jag är ledsen. Har för stora bröst för alla deras kläder och då har jag inte stooora bröst men ändå så är det inte första gången detta inträffar. När jag ändå var där så kollade jag runt lite och hittade en annan god kandidat men det var samma problem där om inte ännu värre. Jakten får fortsätta helt enkelt.

Pärlan

2010-06-14 @ 17:07:29
Vädret var ju minst sagt växlande i helgen. Trotts det så fick jag en massa gjort på bilen. Lördagen tvättade jag och avfettade den för att tvätta igen och på söndagen lackade vi den. Så nu finns det inte en rostfläck på min pärla! Den är helt blå igen så som den ska vara. Ska försöka se till att vaxa den nästa helg så att den är sommarfin.

Helg

2010-06-11 @ 15:45:09
Fredag, äntligen, redan.
Andreas har jobbhelg = Sara ensam. Det ska ju i alla fall vara halvdant väder. Åker nog hem till mor och far och tvättar bilen imorgon. Vår parkeringsplats ligger ju så lägligt under en björk. Inte f*n skuggar björken för den står på fel sida så det är alltid kokhett i bilen när solen skiner. Däremot så pollinerar och savar f'nskapet. Så min bil är kladdigt prickig och mer gul än blå. Den behöver en tvätt.
Föreningen har fått ordning på soprummet nu i alla fall så nu har vi även glas- och pappersförpackningsåtervinning där nere. Det tog 2 dagar innan allt var fullt för att folk inte kan platta till sina kartonger. Sånt stör jag mig verkligen på. Varför vara så lat?! Men nu är det tömt så jag ska nog gå ner och lämna alla mina (tillplattade) kartonger och andra sopor. Lägenheten fick jag i alla fall städad igår så det slipper jag. Nu är bara frågan om jag ska orka göra rent akvariumet också...

Nackdel med att vara kvinna

2010-06-08 @ 16:32:42
Ibland önskar jag att jag inte var kvinn. Som i morse till exempel när jag har sådan djälvulusisk mensvärk att jag knappt kommer ur sängen, inte kan stå upprätt och gråter mig igenom en dusch innan jag petar i mig värktabletter, sjukanmäler mig och stupar tillbaka ner i sängen.
Då är livet inte så kul och man är inte speciellt kaxig. Alldeles för många värktabletter senare lyckas jag ta mig till "jobbet" i alla fall. Inte så många tabletter att det skulle vara farligt utan för många för att jag ska tycka det är okej.
Tack min älskade för att du var så förstående när jag fräste åt dig imorse!. Love you longtime!

På så kort tid.

2010-06-07 @ 16:29:47
När jag satt på jobbet var jag jätte motiverad till att städa när jag kom hem. När jag kliver innanför dörren 7 min senare så är motivationen borta. Hur kommer det sig?? Jag ville få det städat hemma och nu har jag varken ork eller lust. Helt otroligt.

Godmorgon alla morgonpigga

2010-06-06 @ 08:46:19
Och alla ni andra också såklart!

Söndag morgon igen och jag har varit urkass på att uppdatera, jag skäms lite.

Det var studenten igår, galet mycket folk ute på stan, där bland vi. Först på dagen alla flaken då man själv stod och insåg att det är 5 år sedan man själv stod där och skrek och dansade, sen på kvällen alla glada fyllisar som går och sjunger. Vi började med grillning hos svärföräldrarna, studsmatta, twister och boule. Sen vet jag inte vad som hände men vi hamnade utanför Freja för att när det stängde driva runt i centrum som ett gäng 15 åringar. Någon gång mellan 2 och 3 kom vi hem och gick och la oss.

Tidigare i veckan var jag på esteternas sommarshow. Den var okej, men som gammal estetare själv så tycker man självklart att sin egen var bättre. Mycket bättre. Men vår klass fick även höra att vi gjort den bästa, om inte någonsin så i alla fall på väldigt länge.

Dagens upplägg har jag inte riktigt kommit fram till. Just nu kör jag tvättstuge-racet och sen bör jag köra en omgång i resten av hemmet. Jag får se till att göra det innan min käre sambo vaknar för då ska vi ut i solen. Han tyckte ju det här med grogg var väldigt gott igår så jag har nog tillräckligt med tid på mig.