Lalallalalala

2010-03-30 @ 22:59:03
Jag älskar min nya telefon!! Den är så bäst. Och fin och fantastisk och alldeles underbar. Bästa luren jag haft tror jag. Dessutom börjar jag få ordning på alla inställningar och sånt nu också. Det enda som jag känner att jag måste fixa ganska pronto är alarmet. Helt galna signaler som skrämmer vettet ur en till och med när man är vaken. Men det blir nog bra. Åkte ner på stan och köpte ett snyggt fodral till den också så att den inte ska bli repig och ful. Ett hel vitt i skin som luktar väskaffär. Det blir en invisible shield sen till skärmen med.

Bästa med telefonen var nog att den var på typ italienska när jag startade den. Manualen är på samma språk den. Efter mycket letande fram och tillbaka så lyckades jag i alla fall få den på svenska. Liiite lättare att förstå då för min del.
Men nu är lilla Sara så trött så trött....

Snart så!

2010-03-30 @ 09:26:47
Min telefon kom igår. Men jag kunde inte hämta ut den för att jag var på extra kurs i skolan. Andreas ska hämta den idag.

Det är lika tråkigt och långsamt i skolan idag också. men det är emot mina principer att stanna hemma från skolan numera. I gymnasiet brydde jag mig inte så mycket om det men här kan man ha oturen att missa en massa bra saker. Men nu i efterhand så känner jag att jag egentligen kunde ha gjort lite vettigare saker vissa dagar. Kanske åker hem tidigare idag.

Imorgon gäller det att packa och städa för på torsdag morgon bär det av!! Wiiii! Vi ska hämta upp Vera och Aeris i Södertälje så ska vi åka ner tillsammans. Mys mys mys.

Mitt i ett äventyr...

2010-03-28 @ 21:53:14
7 veckor till vårruset, dags att börja träna tyckte vi. Ut på 5-kilometaren på lövhagen för att ta oss runt och känna på konditionen. Och känna konditionen fick vi. Tänkte bara meddela att det ligger fortfarande 40 cm snö längs stigen. där det inte var snö var det vårfloder. Första kilometern försökte vi undvika att bli blöta om fötterna men sen gav jag upp. Det droppade om strumporna när jag kom hem och skorna ska vi inte tala om. Men duktiga var vi. Svägerska, Andreas och jag. En efter en dratta vi omkull om var annat ner i snödrivorna. Men vi kom runt trots att fötterna hade krullat ihop sig och man bar med sig 2 kilo snö i byxbenen.

Tvättstuga, tvätta bilen, stryka, köra iväg sopor. Det blev lite gjort idag också. Tummen upp på den här helgen.

Någon som vet vart man kan får tag på en svart "kristallkrona" För en lite mindra peng?? Hittade en jätte fin för 17750:- men tyckte det kä nde att det var liiiite väl mycket pengar på en studentinkomst. Hittade bilder på en från indiska med ett humanare pris med den var från 2006. Ska kolla på pappas jobb vad dom har där. Tipsa gärna!
Nu... dags för sängen.

Mörker

2010-03-27 @ 20:42:39
Nu har vi släckt!
Fiskarna fick sova tidigt idag och varenda lampa är släckt. Jag gillar det här!
För den goda sakens skull!!

Lööördag....

2010-03-27 @ 18:10:04
Har varit hos farmor på lunch och fika idag. Inte super spännande direkt men vad gör man inte för sin lilla farmor?! Nu har vi kommit hem och andreas sitter och spelar tv-spel. Sitt spel, spelet han har varit med och gjort.

Senare ikväll ska vi till Tommyboy, antar att det blir tv-spel där med. inte super taggad faktiskt. jag ville iväg och bowla, men folk hakade inte på. Lite trist att gå dit bara jag och Andreas.
Så nu har jag några timmar att slå ihjäl men vet inte vad jag ska göra med dem. Hatar att vara uttråkad.

Bussar.

2010-03-26 @ 17:38:19
Vad gör bussarna om dagarna? Jag åker bussen till Gullmarsplan på morgnarna och för ett tag sedan så åkte jag en buss där högtalarna tjöt och en list satt löst, den gungade runt och guppade i takt med groparna i vägen. När jag sen skulle hem på eftermiddagen så åkte jag samma buss! Vad har den bussen gjort hela dagen?

Alternativ 1
Den åker in till Gullmars på morgonen, kör turer i stan under dagen och sen hem till Nynäs på kvällen. Men varför kör en busschaufför från Nynäshamn "dragspelsbuss" i stan om dagarna? Vilket leder till...
...Alternativ 2
Bussen kör till stan på morgonen, åker tom tillbaka till Nynäshamn, kör runt i Nynäs hela dagen, åker tom till stan och sen tillbaka full med folk. För det första är det ett otroligt omiljövänligt alternativ som jag hoppas på inte stämmer, för det andra så¨lär det vara alldeles för dyrt att sätta en chaufför som ska ha lön att köra en tom buss fram och tillbaka som drar en massa bensin (eller etanol eller diesel eller raps eller vad nu bussar går på). Detta alternativ kan naturligt vis vara tvärt om, att det är en chaufför från stan som åker tom till Nynäs på morgonen istället.
Självklart finns det säkert fler alternativ men finns det någon med lite "inside information" om det här eller vet hur det kommer sig på annat sätt, så please tell. Har funderat mig blå på detta minde intressanta fenomen.
Hur som helst så är han som kör halv 8 bussen in till Gullmars i vanliga fall en mycket trevlig man som hälsar alla en bra dag och berättar hur vi ligger till jämfört med tidtabellen. En dagens ros till honom!

Våffeldagen

2010-03-25 @ 21:39:20
Jag har inget våffeljärn. Improviserade lite och åkte hem till mamma och pappa. Nu har jag kommit hem med lillebror som ska dova här i natt. Han jobbade sent idag och tidigt imorgon så det var lika bra. Andreas är ju ändå inte hemma, releasefest för spelet han jobbade på förut vettni. Fancypants! Nu ska jag strax gå och lägga mig, töttmössa som man är. Bädda till bror först bara.

Jag har sett blommor!!

2010-03-24 @ 19:42:26
På vägen hem från bussen så var det en hel rabatt med snödroppar. Åh jag blev så glad, hoppet är inte ute för stockholmstrakterna än!
Det blir en påsk tripp till Johnny, Vera och Aeris nästa vecka by the way. Mys! Längtar...

Bra dag!

2010-03-23 @ 17:36:59
kl 7 imorse låg jag och svägerskan i bassängen i simhallen.
kl 8 registrerade jag min ankomst på bilprovningen,
halv 9 ringde jag och väckte Andreas så att han kunde plocka fram frukost.
10.45 hade vi färgat både mitt och svägerskas hår och
12.30 var vi i haninge.
Brutalt aktiv idag! Nu har jag dock kommit hem och varvat ner. blir kanske lite mer fart och fläng senare, känner mig lite rastlös.

Sara har beställt en telefon!

2010-03-23 @ 17:04:51
Eller ja, Andreas har beställt den till mig för mina pengar. Det blev något knas med betalningen när jag skulle beställa så jag blev av med min rabattkod. man måste ju spara så många kronor man kan även om det bara var 142kr. Det blev i alla fall inte alls en sån som jag tittat ut tidigare. Läste en massa recensioner om den igår och insåg att den nog inte var så bra som jag hade hoppats. Nu blir det istället en sån här:
Jag tror jag kommer blir super nöjd! Där den inte var det samma som den förra så var den bättre, till bara någon hundralapp mer. Hoppas den kommer snart bara! Iiiiiihp!

Ångest.

2010-03-22 @ 15:43:30
Att jag aldrig kan bestämma mig. var iväg förra veckan och klämde på telefonen jag vill köpa. Den fanns bara i grått i butiken så jag kunde inte se hur färgen var. Dessutom så vet jag inte om jag tycker att skärmen är lite liten. Den är "bara" 2,8 tum till skillnad från de flesta andra som är 3,2 tum. Det var det första jag reagerade på när jag såg den, att skärmen kändes liten. Sen vet jag ju inte om man kommer tänka på det när man väl har den och arbetar med en. Vet inte om jag kommer bry mig ens. Jag har ju vissa krav på telefonen och den jag har tittat ut fyller dessa. Sen hade det vart att föredra om det var större skärm men inget krav. Är det bara ett "storhetsvansinne"? Nu vet jag i alla fall att tele2 fungerar, vissa i klassen sa dock att GSM nätet hade lite problem på vissa ställen med det spelar ju inte mig någon roll, jag kommer använda 3G. Måste bestämma mig nu för som det är nu kan det inte fortsätta. Det finn ju flera andra telefoner som jag skulle kunna tänka mig men de kostar alldeles för mycket. Jag har ju inte direkt en massa kash så här som studerande. I-landsproblem!

Njuter!

2010-03-20 @ 14:14:27
Likväl som alla andra så ska väll även jag tjata om att våren är på G. Men hur sköt är det inte? Så länge solen skiner så kan snön smälta! Man kan ju hoppas på att vi får ett kanon år, snöig vinter och varm sommar.
Balkongdörren har fått åka upp och jag har precis kommit hem från en promenad till skomakaren. Det kändes tragiskt att gå in efteråt men jag hade inte så mycket för mig ute heller. Om man ska ta och packa upp balkongmöblerna kanske?! För tillfället känner jag mig väldigt glad och lycklig, inte ett moln på min himmel (förutom praktik-molnet, men det har jag valt att ignorera idag).

Salem

2010-03-20 @ 07:51:19
Hur söt är inte Salem Al Fakir!? Han är den enda som ljuder från min spotify sedan han dök upp i melodifestivalen. Öronorgasm! Hittade en låt på Sarahs blogg igår som jag inte hört tidigare. Han är så mysig. Gungandes fram och tillbaka som en 4aåring på speed, som Andreas sa. Lyssna/titta på den så förstår ni vad han menade. Jag gillar honom skarpt!

Motivation!?

2010-03-19 @ 10:40:17
Vart tar den vägen? Igår var jag så taggad och sugen på att få vissa saker gjorda och idag är det som bortblåst. Dessutom så suger vädret upp all energi man orkar framkalla. Jag hade verkligen lovat mig själv att jag skulle göra det här idag och nu så har jag ingen lust längre. Dagen har ju i och för sig bara börjat men det känns inte som att jag kommer bli sugen under dagen heller. Får inte låta mig sitta i soffan och häcka hela dagen utan att göra något. Jag får inte. Jag mår bara dåligt då, jag kan säkert hitta något att göra. Förhoppningsvis blir det det jag måste göra...

Snart så!

2010-03-18 @ 15:22:56
Det är så mysigt i vårat klassrum. I vanliga fall så är det så kallt och ljust. Idag har vi dämpad belysning, det är varmt från alla datorer och det är lugnt och skönt. Tyst. det sprider sig ett lugn i kroppen när man kommer in.
Det har inte varit riktigt lika långtråkigt idag. Innan lunch hängde jag med riktigt ordentligt, men sen gick det utför. Nu har jag tappat intresset lite men försöker hänga med ändå. 40 minuter kvar till helg, är det konstigt att man tappar fokus?!

Kurr i magen

2010-03-18 @ 11:53:46
Snart dags för lunch! Biff med ugnsstekta rotfrukter och tsatsiki. Mums!

I klassrummet

2010-03-17 @ 14:01:51
Sitter på lektion och det är sååå trögt. Projektorn är helt suddig så att man bli alldeles trött i ögonen och det går så långsamt med genomgången. det går långsammare än förra gången jag klagade på att det gick långsamt. Det finns säkert de som behöver att det går så här långsamt men inte alla. HAlva klassen sitter och halvsover, säkert 50% sitter på Facebook, kanske 3st som sitter och lyssnar ordentligt. Hittills så har jag spelat Harpan och Röj. Hoppas vi får uppgifter snart så att man kan jobba själv. Det här är ju tyvärr en väldigt teoretisk kurs.

Och så den där pumpen igen!

2010-03-16 @ 20:32:31
När jag kom hem i eftermiddags/kväll så dånar akvariepumpen i hela lägenheten. Någonstans kommer det in luft, måste ha nya packningar! Det bubblar och låter lite oroande faktiskt. Håller återigen sten koll så att den inte springer läck. Hade slutat oroa mig sen förra gången. Har inte råd att köpa en ny just nu. Andreas skulle kolla på den när han kommer hem, hoppas han lyckas fixa den som sist.
Har börjat med löneadministration nu i skolan. Inte jätte spännande än så länge. Vissa saker är jätte intressanta men skatteavdrag var inte direkt en hit. Imorgon ska vi börja jobba i programmet så jag hoppas att det blir roligare då. för både idag och igår så har det varit bara teori och prat. Hoppas!
Nä om jag ska gå och handla kanske.

Eurovision

2010-03-15 @ 18:01:22
Jag gillade det här bidraget. De tävlade i Litauen men jag tror inte dom vann.

Men snälla svenska folket?!

2010-03-14 @ 18:18:48
Ska vi behöva kvala in nästa år igen? Man börjar ju tappa suget att överhuvudtaget följa melodifestivalen kommande år. Jag tycker helt klart att Salem skulle ha tagit hem segern! Älskade att Björn dök upp där också! Nä det var många som var mer kvalificerade till första platsen än Bergendahl enligt mig. Lyckas hon ta hem hela skiten så får jag väll svälja min stolthet och erkänna att det var bra gjort. Men fram till dess så anser jag att det var ett dåligt val av folket att skicka henne till Norge.

Herr Action Force

2010-03-14 @ 13:05:38
Välkommen tillbaka! Vi har saknat dig!

Schlagerfinal ikväll

2010-03-13 @ 16:24:35
Gårdagen var mycket travlig. Den blev lite kort då Andreas var så snäll och kom och mötte mig i stan efter jobbet så jag slapp åka hem själv. Mycket fint av honom. Hemma tidigt men ändå inte i säng förns halv 4 i morse. Lite trött imorse när jag skulle upp till melodikrysset om jag ska erkänna.

Ikväll är det schlager-afton! Middag hos svärföräldrarna med hela familjen (Andreas's alltså). Pompa och ståt, skippar dock aftonklänningen ikväll till svärmors förtret.

Middag med klassen!

2010-03-12 @ 15:55:07
Nu är allt i förbannade TEBE Praktikfall bokfört. YES! Nu ska vi bra få allt att stämma med lösningsförslaget. JAg hoppas att det inte är några större diffar.
Ikväll är det middag med klassen. Ska bli jätte kul! Sen ska vi kanske vidare ut. Vet inte hur många som ska haka på. Känns lite jobbigt att behöva åka hem själv sent. Andreas skulle kanske komma in efter jobbet så då får jag sällskap. Kan heller inte bestämma mig för om jag ska åka med sista tåget vid 12 eller om jag ska ta nattbussen från västerhaninge. Trist att hänga kvar om alla andra går hem men också tråkigt att åka hem innan alla andra. Jag kan nog säga att jag egentligen hatar att festa i stan.  Får se hur det löser sig.

Mobilproblem

2010-03-10 @ 18:45:40
Jag har ingen mottagning i skolan, vilket är ett ganska stort problem. Jag är helt onårbar mellan 9 och 16 om dagarna. Passande nog så har tele2 ett kanonerbjudande för studenter, 19kr tycker jag är en helt okej månadskostnad. Däremot måste jag även ha en ny telefon om jag byter operatör. Jag har ett års bindningstid kvar och måste göra en slutfaktura och då får man inte låsa upp telefonen av någon anledning. Så med andra ord måste jag köpa en ny telefon. Jag har dessutom lovat mig själv att inte köpa en skit telefon nästa gång bara för att den är fin. Sen är jag grymt sugen på en touchtelefon men inte en iphone. Var ett tag inne på en nokia 5230 men har nu kommit fram till att den känns onödig, dessutom så var den inte så snygg som jag trodde den skulle vara. Om jag bara lägger till lite så får jag en Android-telefon istället, vilket ska vara mycket bättre. Även om det alltid är kul med ny telefon så känns det lite drygt. Jag är ju egentligen nöjd men det jag har bortsett från att jag inte har mottagning i skolan. Jag måste ha mottagning nu när jag ska hitta praktik och sånt. dessutom har jag flera gånger råkat ut för att folk behöver få tag på mig och inte kan det förns flera timmar senare. Så återigen svider det lite med pengarna, men jag tänker inte köpa billigt skit bara för att jag pluggar.
En av kandidaterna är den här
Både fin och bra. Inte heller jätte dyr, bara lite.

Hmm...

2010-03-10 @ 12:03:03
Jag tror minsann att våren är antågande.

Varje dag är en helgdag

2010-03-09 @ 23:36:41
Andreas i början på förra veckan: "Jag börjar nog bli sjuk, jag har ont i halsen och känner mig lite snorig." På order från mig stannar han hemma från jobbet för att inte bli värre och nästa dag är han pigg och kry igen.
Igår vaknade jag med halsont och idag har jag även börjat bli snorig. Så typiskt, det är alltid så här, han får känningar och sen bryter det ur på mig.
Idag har vi äntligen satt fast alla sladdar i vardagsrummet. Våra golv är numera sladdfria! Me happy! Vi satte även upp lite tavlor i "matsalen" och i hallen. Känslan av tomhet försvann lite.
Vårat gamla lilla akvarium har fått nytt liv och står nu i sovrummet. I en veckas tid har det fått stå och gotta till sig med bra bakterier. Idag fick det även invånare. 3st Slöjstjärtar och 1 Ancistrus-mal. Men nu är vi klara med akvariuminköp för ett tag.
Den här har Andreas döpt till Blue Monkey. Why? I don't know
Jag har helt tappat tidsuppfattnignen. Dagarna flyter ihop och tappar sina namn. Vet inte längre vilken dag det är. Det kommer bli jobbigt när vi börjar ha heldagar i skolan varje dag igen nu har man vant sig vid att vara ledig så mycket.
Nu ska jag gå och lägga mig och titta på våra nya fiskar tills jag somnar.

Måndag

2010-03-08 @ 21:11:23
Hittar inte ord till att skriva något som skulle vara intressant att läsa.
Det som kan vara värt att skriva om är väll killen som stog och sjöng på tunnelbanan i dag när jag åkte till skolan. Det var inte vackert och jag vet inte ens om det kan kallas för sång. Yla skulle nog vara en bättre beskrivning. Celine Dions "I've been touch by an angel" kanske inte världens bästa låt att ta sig an om man inte kan sjunga, ingen Celine-låt är väl det egentligen. Till det hela hör att det var en ung kille som inte verkade vara speciellt vrickad i övrigt. Tror nog mest att det var någon sorts provocering och ploj-grej, men roligt var det. Om inte inspelningen på mobilen hade blivit så dålig så hade jag delat med mig av den.

Studiemedel

2010-03-07 @ 11:42:19
Nu börjar vi känna av att vi inte har samma inkomster som förut. Till råga på allt så kom försäkringen på nya bilen den här månaden. Jag trodde helt att den drogs förra månaden men tji fick jag. Fan. Dessutom så känner jag att det är en massa som behöver köpas hit hem, så som skohylla, hylla till vardagsrummet, hylla till hallen och annats smått och gott för att det ska bli klart någon gång. Vi har bott här tillräckligt länge nu att jag tycker att hela hemmet borde vara inrett och klart. Men ändå finns det tomma hörn lite här och var. Det får bli ordentliga veckohandlingar hedanefter. Vi lägger väldigt mycket pengar på mat måste jag säga. Tur att Icas Buffe-tidning har billiga veckan. Gillar inte att inte kunna röra mig med pengar som tidigare. Nya tider = nya rutiner så är det bara.

Lördag

2010-03-06 @ 23:25:50
Melodifestivalens andra chans är avklarad. Vidare till globen har vi Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson.
Jag ville ha dit Pauline men hade listat ut från början att så inte skulle bli fallet. Även om hon skulle slå Crucified Barbara så skulle Pernilla ha slagit ut henne tyvärr. Nu ligger allt mitt hopp på Salem Al Fakir.
Idag har jag vart hos mor och far. Pappa hjälpte mig fixa glödlamporna på bilen, den ena satt snett och gjorde så att bilen inte gick igenom besiktningen och den andra att slocknat nu i dagarna. Problem is now fixed. Det blev även en lite prommis runt kvarteren. Sen Södertälje tur och retur.
Provade ett "recept" jag fått av svägerska idag. Det blev superduper gott! kommer nog bli en stående favorit här hemma.

Tenta resultat

2010-03-05 @ 16:32:43
Resultaten från tentan har kommit. 2 poäng från max är inte illa pinkat av mig, jag är mycket nöjd.
Förra tentan fick jag inte alls lika bra poäng på men jag är godkänd i alla fall.
Ah. Skönt att bara kunna fokusera på en tenta nästa gång.

Packning

2010-03-03 @ 10:51:37
Pumpen är på plats igen. Andreas meckade lite med den och nu går ten torrt. På CRT sa dom att det var packningen som behövde bytas, men dom hade inga hemma. Vi håller ett skarpt öga på den just nu och det ligger handdukar i beredskap runt den.
Nu ska jag göra mig i ordning för en promenad i den fantastiska vädret!

Första inlägget från nya datorn!

2010-03-02 @ 23:52:54
Den är helt perfekt! Passar mig precis. Lilla snäckan
Åkte till Haninge idag för att köpa saker till det lilla akvariet som ska få åka igång igen och medicin till det stora där någon elak parasit härjar. När det var dags att medicinera fiskarna så var vi tvungna att plocka ut det aktiva kolfiltret ur pumpen så att inte medicinen bryts ner. Våran pump är gigantisk och vägen multum. När vi tillslut kommit fram till hur vi skulle få bort slangar, stänga ventiler och undvika hävert-effekt så konkade vi in åbäket i duchen. Vi rengjorde allt när vi ändå höll på och när vi monterat ihop den efter konstens alla regler och efter många om och men fått in den i skåpet igen för att dra igång den så börjar den läcka. Den här pumpen pumpar ut 1200 liter vatten i timmen. Så det blir blött fort. In med den i duschen igen för att kontrollera allt. Ihop med den och in i skåpet, monterar och det är fortfarande lekage. Redan innan vi drar igång den så börjar det spruta vatten av trycket. In i duschen igen. Nu har vi gett upp och ska ringa djuraffären imorgon bitti. Fiskarna får leva utan pump i natt. För hoppningsvis så är det något enkelt som en packning eller något som strular. Men någon medicin har de inte fått då man ska "sörja för god vattencirkulation". Lilla akvariet är i alla fall igång och snurrar, där är inte pumpen så avancerad. Nu ska det få gå en vecka och sen ska det ner några fiskar i det också.  Var så arg i eftermiddags att jag bara ville gråta. Hade det inte vart för nya fina snäckan så hade jag nog gjort det också. Nya tag imorgon.
Godnatt

Den är här!

2010-03-02 @ 15:45:09
Äntligen har den kommit!!

Magnum mascara?

2010-03-01 @ 12:09:52
Är det bara jag som har reagerat på att Maybelline har tagit themet till Magnum PI, 80-talets kanske bästa tv-serie, till reklamen för sin mascara  "The Falsies"?
Blir lika sugen på att se serien igen varje gång. Den går ju tyvärr bara på natten/tidig morgon nu för tiden. Sist jag såg det sändes det vid 4a snåret någongång.

Mer snö.

2010-03-01 @ 08:40:46
Imorse när jag vaknade öste regnet ner. Antingen ska det vara mycket snö eller inget alls, inte den här slaskiga skiten. 10 minuter senare var allt det där regnet.. gissa...jo snö. Nu vräker det ner snö istället. Undra om det någonsin kommer skuta? Börjar nästan oroa mig över att ha snö på min födelsedag...i juli. Skåne har blommor på gång. Mäkta avundsjuk!