Var det slut nu?

2010-01-31 @ 21:15:37
Helgen började med tvättsugan 07.00 lördag morgon och melodikrysset vid 10. Det var svårar den här veckan. sen var det kalas resten av dagen. Mycket trevligt! Fika med alla föräldrar och min farmor, lite dricka på kvällen. Jag var dock nykter, var inte sugen och så var det så skönt att vakna och inte vara bakis. Me like! Så idag har vi vart iväg på promenad runt på alhagen, det var så fantastiskt väder! Jag har funderat länge nu på vart nynäshamns "ankor" bor på vintern när svandammen är frusen. Nu vet jag att 2 änder och 2 sothöns bor på alhagen med 5 svanar. Om någon kan svara på vart resten är så skulle det vara mycket uppskattat. Har mängders med bröd här hemma!

Det blev lunch på Estö-thaien och sen en sväng förbi utanför ett hus som vi kanske är lite intresserade av. Tar mer om det någon annan gång, inget är bestämt, vi såg det på hemnet och funderar på att boka in en visning. Middag hos svärföräldrarna och några rundor Twister. Det gick inte lika bra nu som när man var yngre men bättre än när man är full, ja Twister alltså inte middagen. Nu är vi hemma igen och jag ska uppdatera hjärnan lite på vad som gicks igenom i skolan i fredags och sen ska jag sova.

Och åter igen så snöar det.

Hösten 2002

2010-01-29 @ 12:34:17
Utdrag ur min dagbok:
Sen har vi det värsta... Adde. Suck. Upptagen. Han har juh värsta fina flikkan så man kan juh inte direkt sno honom... Dom har typ vart tesammans i ett år bah hallå d e d som e så himmla jobbit. Sa d till Frida idag satt... Men grejjen e juh den att jag hela tin tror att d kanske kommer bli nåt å jag vill juh tro d... För jag uppfattar d hela tin som d... Som idag när jag å Frida dansa... Han kollade bara på mig... Inte på Frida.

Tror jag ska sluta förneka att jag en gång i tiden har vart en fjortis. I alla fall lite. Fick mig ett gott skratt hur som hellst!

Mina aningar om att det skulle bli något stämde i alla fall ganska bra. Här är vi, 7 år senare, Adde å Jag.

Blaj!

2010-01-28 @ 23:09:34
Träningsvärken har tilltagit så här på kvällen. Nu känns även rygg och axlar.

Snön fortsätter falla ser jag. Finns ingen hejd!

Andreas tyckte det satt en fin liten flicka på min klocka. Han är söt.

Har massa tankar i huvudet som jag itne får utlopp för.....

Det tar aldrig slut.

2010-01-28 @ 18:08:57

Det snöar fortfarande. Vart ska detta sluta?

Fick mina klockor idag! Eller ja, den ena fick jag med mig hem, den andra ska hon korta armbandet på. Dom var lika fina som jag hoppats på. Den vit/rosa var lite större än jag förväntat mig men det gjorde nog bara saken bättre!

Jag är mycket nöjd.

Båda två kommer från

(Klicka på loggan för att komma till sidan)

Nu har jag faktiskt helg. På lördag ska Andreas firas så vi får se hur många som dyker upp. Vet inte ens vilka han har bjudit.
Måste plocka undan här hemma och springa ett par varv med dammsugaren. Som vanligt. Att vi aldrig kan hålla iordning! Om jag börjar redan ikväll så behöver jag inte stressa imorgon. Tåls att tänka på.

Förresten...

2010-01-28 @ 10:01:19
Dom har gjort om på blogg.se. Jag tror jag gillar det.

Wii.

2010-01-28 @ 10:00:29
Det belv ingen vattengympa igår. Mamma faastnade på jobbet och jag hade ingen lust att åka själv. Så jag provade mitt nya WiiFit plus. Typ samma sak som tidigare fast några fler övningar. Inet super kul men helt okej. Kanske ska försöka använda det lite oftare. Fick meddeladet "Oh, Sara it's been 428 day since your last session". Kande mig lite dålig. Jag känner av magmusklerna lite idag i alla fall så det är bra. Ska snart ta mig iväg till skolan, går 13-16. Tycker bättre om förmiddagarna. Ska åka om en timme så det är bäst jag sätter igång.

Snökaos?

2010-01-27 @ 17:08:41

Kom just på att jag ska och träna ikväll! Hade helt glömt bort det. Dagen blev ju lite annorlunda när man slutade 12.

Kaos med pendeln idag i alla fall. Inte på grund av snön dock, utan det var sigalfel i karlberg. Mitt tåg var nästan 20 min sent så jag missade anslutnignen i västerhaninge och blev ännu senare. Skulle till banken så det blev liet stressigt när jag klev av eftersom tåget stannade på perrongen 5 minuter innan jag skulle vara på banken. Men men, det gick bra ändå.

Min klasskompis skulle ta med sig klockorna till skolan imorgon så att jag fick titta på dom. Aaah... förväntansfull! Lägger upp bilder imorgon om jag ska ha dem.

Nähä om juag ska ta och göra lite mat då innan man tränar kanske.

"Vill-ha"-begär

2010-01-26 @ 20:45:48
Jag har fått nippran på klockor! Speciellt rosa. Jag har hittat 2 st som jag bara är helkär i! Ska höra men min klasskompis imorgon om hon kan fixa med till skolan då dom finns på hennes sambos webshop. JAg får sådana här perioder då jag bara älskar klockor, oftast vita av någon konstig anledning.

Är nog allmänt shopping sugen just nu. Ska nog beställa några tröjor som jag såg på H&M för ett tag sedan. Behöver faktiskt tröjor. Man kan ju alltid försöka!

Vilken grej!

2010-01-26 @ 10:25:07
Sitter i skolan och har faktiskt internet! Och det går till och med relativt fort! Sist var det så dålig signal att jag inte ens kunde ansluta. Än så länge har vi inte ens nämnt F1-knappen. Studietempot är faktiskt ökat också. Så den här dagen kan nog gå ganska fort. Happy!

Som vanligt.

2010-01-25 @ 22:29:52
Andreas pratade med ordförande i föreningen för någon dag sedan. Då hade det kommit på tal om vi har kallt hemma, vilket vi har. Jätte kallt! Hon sa att vi egentligen skulle ha någonstans mellan 21 och 24 grader. Andreas grejade en termometer från jobbet och det visar sig att vi har runt 18-19 grader i alla rum. HAr vi tur så fixar dom det nu, jag är så less på att frysa. Man vill inte kliva upp ur sängen, ut ur duschen eller ta av sig kläderna för att gå och lägga sig.

Jag har inte så många andra val att än att stå ut tills det är fixat.

Sköldpaddan av kärlek.

2010-01-24 @ 18:50:44
För kanske 10 år sedan var min mormor och morfar hos oss och firade midsommar. Där vi var fanns det ett lotteri där ett av priserna var en lampa som såg ut som en sköldpadda. Jag blev fullständigt förälskad i den här sköldpaddan! Min morfar gick och köpte alla lotterna som fanns kvar på ringen utan att jag visste om det bara för att vinna den. När det var dragning så vann han inte bara lampan utan även alla andra priser i lotteriet. Lampan gav han självklart till mig. Känner man min morfar så vet man att det här inte något som han vanligen gör.

Idag bestämde sig Tiger för att han skulle få ett av sina mupp-ryck och satsar genom vardagsrummet och upp på fösterbrädan där lampan står. Tigar kan inte hoppa som vanliga katter utan ner faller både katt och lampa. Min älskade lampa gick självklart sönder, skalet i glas gick i bitar.

Jag tycker inte om min katt så mycket just nu.

Mission accompished!

2010-01-24 @ 18:17:38
Nu är volvon borta. Den var så död att vi fick bogsera den till sitt nya hem. Så fort pappa tog ur startkablarna så dog den. Skit bil! Vägrar volvo igen. Nu ska jag bara skicka in papprena så är den borta ur mitt liv. Aaahh.

Dagens uppdrag.

2010-01-24 @ 11:16:39
Idag ska jag bli av med Volvon. Tänkte gå ut och skotta fram den ur det isberg den har hamnat i nu i vinter. Plocka ut det som är mitt och Andreas och ställa in det som hör till bilen. Pappa kommer sen och hjälper mig starta den så att vi kan flytta den till sitt nya hem. Svärfar har fyllt i papprena så jag ska bara plita dit datum och skicka iväg.

En sten från mitt hjärta.

Snälla hjälp!

2010-01-24 @ 09:56:21

Scenario:
Imorse vaknade jag av kramp i armen. Andreas ligger på den och jag rycker till utan att tänka, det gör ju jätte ont! Detta resulterar i att Andreas får ett rivmärke på ryggen...

Har jag rivit Andreas med min klocka? Har Andreas rivit sig på min klocka? Eller har min klocka rivit Andreas?

Egentligen är alla 3 samma sak men med helt olika innebörd. Detta ägnade vi en timme åt att diskutera irriterat och högljudt.

Vilket är rätt formulerat??


Jag vaknar med 2 blodiga jack i foten för ett tag sedan...

Har Andreas rivit mig med sin tå? Har jag rivit mig på Andreas tå? Eller har Andreas tå rivit mig?

Samma sak igen!

Åsikter tack, vad är rätt, eller finns det inget fel? Vi skulle kunna hålla på i evigheter.

W595

2010-01-23 @ 14:33:42
Jag stör mig på min mobil! Det går inte att lägga in födelsedagar på ett klokt sätt. På min gamla mobil skrev man bara namn och födelseår och lade till en påminnelse så talade den om hur gammal/ung personen blev och ringde den varje år vid den tiden man angivit. Min "nya" funkar inte alls på det sättet. Där har dom knölat till det massor så att man får fixa med en massa andra extra inställningar, tex varaktighet, med snälla det är en födelsedag den håller väll på hela dagen i alla fall. Då är det en extra inställning man måste aktivera. Tycker inte jag ska behöva tala om det. Gillar det inte alls!

Nä som den konservativa Nokia-människa jag är så har jag lärt mig att tycka om Sony Ericson, men Nokia är fortfarande extremt mycket bättre på kalenderfunktionerna! Ericson är bättre på design och Nokia funktionallitet. Det är min åsikt.

Får nog prova ett annat märke nästa gång. Samsung kanske?

Lördag 23/1

2010-01-23 @ 11:40:16
Igår mådde jag inte alls bra. Låg utslagen på soffan hela dagen, sov någon timma på eftermjiddagen också. Mår lite bättre idag. Kanske orkar göra något om jag har tur. Hade tänkt åka och storhandla men då är det bra om man vet vad man ska köpa. Och det gör inte jag. Får skriva en inköpslista först i så fall.

Annars finns det alltid en del att plocka med här hemma som vanligt. Hittills har jag ätit frukost och LÖST melodikrysset. Mamma hjälpte mig med något ord och jag henne. Jag älskar att vara lite så där töntig, melodikrysset, koka sylt, sticka och annat generellt. Jag skulle nog kunna leva med att vara hemmafru! Så länge Andreas jobbade överkomligt i alla fall. Han kom förövrigt hem med WiiFit plus till mig igår. Snäll han är. Måste prova det så snart jag är frisk. Kanske kan bli duktig på att använda det så att man får röra lite mer på sig. Jag rör mig inte lika mycket längre nu när jag går i skolan vilket har märkts lite. Ändring!

Vera & alla andra: Jag löste in förra månadens studiebidrag som kommit på check och skrev ut studieförsäkran för den här terminen. Förra terminens försäkran var redan inlämnad. Så självklart för mig men inte för er som läser.

Sjuk?

2010-01-21 @ 20:14:45
Tror jag börjar bli sjuk på riktigt nu... igen. Fryser som sjutton och börjar få frber känningar. Tur att jag ahr studiedag imorgon så jag slipper åka till skolan. Måste ta mig ner till affären och fixa lite middag och frukost. Det blir stora jackan Jeti-skorna! Mycket halsduk blir det med. känner på mig att jag kommer ligga däckad i helgen. Suck. Lite gott till sjuklingen när man går och handlar kanske.. Hmm...

¡Ay caramba!

2010-01-21 @ 18:17:56
Jag hade faktiskt inte tid att skriva något igår. Dagen var totalt speckad!

Återigen kom inte bussen igårmorse, Stod där som ett fån och funderade på om dom bytt tider eller vad som kunde vara eftersom alla andra också stog kvar. Det kom ingen försenad buss. En halvtimme senare kom nästa buss. Och jag blev sen till skolan, genom frusen. Jag kunde lika gärna ha glömt fötterna på busshållsplatsen för jag ade nog inte märkt någon skillnad.

Vi hade en föreläsning om hur man söker jobb och hur man framhäver sig själv på rätt sätt. Det var otroligt intressant, Helt plötsligt såg man alla fel som man gjort hittills. Så glad att jag inte gav upp på morgonen och sket i det! Nu kommer jag nog kunna skriva riktigt bra ansökningar i framtiden!

Andreas kom in till stan och vi möttes upp för att äta tillsammans, han skulle på återträff med gamla arbetskollegor. Middagen blev så inspirerande som McDonald's. Jag var stressad och frusen och sket i vilket. Andreas kunde inte bestämma sig. Fick kuta hem från bussen, slänga ner badgrejorna, skrapa bilen lite halvt och vrålåka till simhallen. Jag hann precis i bassängen innan det började, dock med mascaran på halv stång och nyintvålad med shampo. Efteråt körde jag hem mamma, dumpade sommardäcken till nya bilen i pappas garage och packade in volvons däck. Plockade upp Andreas på stationen och hem till sängen. Dagen bara försvann!

Eja, ledsen att du fick lida för det. Grattis min fina i efterskott!!!

Idag vaknade jag upp med hela huvudet fyllt av snor. Yes, januari förkylningen är här. Snörvlar och nyser hela tiden och näsan har blivit svullen och röd, ala Rudolf. Bland allt detta härliga klet har jag idag försökt trycka in hur man bokför moms och löner. Det var inte det lättaste att få till. Men jag blev klar med allt och fick till och med gå 1½ timme tidigare så jag var hemma redan vid 4!! Väntar nu på att käraste ska komma hem. Tänkte kolla igeom allt vi gjort idag så att jag verkligen har förstått.

Sen har vi kanske en liten grej på gång här hemma, hopppas hoppas. Det skulle sitta fint i plånboken. The future will tell!

Aktiva Sara!

2010-01-19 @ 22:28:10
Känndes som om jag hamnat på efterkälken igen, kollade arkivet ochj ag hade fel. Jag sköter mitt bloggande ganska bra.

Idag har jag varit aktiv och duktig! Vi vaknade ganska sen och låg och drog oss ett tag. 10 var vi uppe och gick för att handla frukost. Blev lite stressigt för 11 satt vi på tåget till haninge. I haninge lekte vi lite kull och sprang runt och kastade snö på varandra på busstorget. Fortsatte resan till ändhållplatsen där vi var och hämtade nya bilen! Den är inte jätte ny men 10 år yngre än våran gamla skruttiga Volvo. Jag gillar den här bilen stark och kommer nog att lära mig älska den! På vägen hem tog vi en omväg till skopunkten för att hitta ett par nya svarta stövlar till mig. Andreas hittade ett par som var helt perfekta! Jag har på smala vader  men dom här tror jag att jag kan ha till kjol också. Han är allt bra han!

Sprang in en snabbis på Giganten och hälsade på Andreas gamla "chef" som bytt butik och pratade lite. Tog oss hem och i den här bilen händer det faktiskt något när man trycker på gasen!
Vidare till banken där jag löste in mitt studiebidrag som jag fått på check. Till elon och hämta ut ett brev som jag fått avi på, hade ingen aning om vad det kunde vara för något men det visade sig vara en Bamse-sportbag som tack för fortsatt prenumeration. Handlade. När vi kom hem ringde jag försäkringbolaget och försökte säga upp försäkringen på gamla bilen, men jag var tvungen att skriva över den innan det gick. Samt teckna en ny till den nya bilen. Ringde bostadsföreningen för att höra om det finns några parkeringsplatser men dom svarade inte. Andreas får ringa dom imorgon! Hjälpte Andreas sätta upp lite kablar i hallen och betalade bilen. Iväg och simmade, hem igen och hjälpte Andreas med maten. Registrarade mitt kontonummer hos Swedbank och skrev ut min studieförsäkran som jag verkligen måste lämna in imorgon! Nu är dagen snart slut och faktiskt så är jag riktigt nöjd. Jag har haft en bra dag och humöret har vart på topp nästan hela tiden! Hoppas morgondagen blir lika bra den!

Lokaltrafiken i ett nötskal

2010-01-18 @ 08:47:00
Vaknar imorse (nästan i tid) och gör mig redo för dagen. Behöver inte stressa allas och jag kommer ihåg att packa allt jag behöver under dagen. Knallar iväg till bussen tillochmed lite för tidigt. känner mig nöjd att ha tagit mmig upp trots att det inte är en speciellt viktig dag i skolan, vi ska spela något spel/lek som inte känns allt för lockande. Vi ska låtsas att vi säljer presentkort och sen utveckla det till ett lönsamt företag. Jaja jag är på väg nu så jag står där och väntar och det börjar samlas folk. Vi väntar ovh väntar ovh väntar och väntar och väntar. När bussen är 10  min sen så ringer någons telefon. Då är det någon på starthålllplatsen som meddelar att bussen inte gått därifrån än. Frusen som jag var gick jag hem, lagom grinig för att min braiga morgon antog den här vändningen. Hemma kollar jag när nästa kommunikation går och hur sen jag kommer bli. I väntan på nästa buss strosar jag runt och plockar lite här hemma. när det är dags att gå gör jag mig iordning igen, det börjar bli lite stressigt. Springer till vardagsrummet för att hämta mobilen och ser bussen köra förbi. Jaha. Missat 2 bussar. Nu bli jag jätte sen, dom hinner stänga dörren och jag får inte komma in innan nästa rast. Missar genomgång och hela alltet. Jag blir helt enkelt hemma idag. Jag orkar inte åka in längre.
Ska plugga lite inför tentan istället.

Slut

2010-01-17 @ 22:48:47
Då var den här helgen över. För en gångs skull känns det inte som om den var för kort. Dock var jag även ledig i fredags, vilket jag tycker att man alltid ska få vara, så det hjälpte till en hel del! Igår hamnade vi hos Jajja och Dida på singstar. Lättövertalade som vi är så hamnade vi på telegrafen tillslut. Helt tomt på folk men jag hade faktiskt riktigt kul! Det är sällskapet som gör kvällen.
Idag började allt väldigt segt. Andreas kom inte upp förns 11.30 när han pappa ringde. Vid 2 kom min käre pappa och böjade hjälpa oss med diverse eljobb. Så nu har vi lampa i vitrinskåpet och ett eluttag till i matsalen. Dock hann vi inte klart med allt så nu ligger det både kablar på golvet och hängandes i taket, sladdar överallt skulle man lugnt kunna säga. Andreas skulle fortsätta på tisdag och så hoppas vi att pappa har tid astt sätta dit utttagen snart. Men inom en snar framtid kommer det att sitta bredbandsuttag på kontoret och ett antennjack i sovrummet. Dessutom kommer det inte ligga några sladdar på golvet i hallen!! Mestadels har helgen präglats av fix oxh don, så som jag äskar att ha det, helt enkelt.
Andreas pappa kom på eftermiddagen och lagade fantastisk mat. Det var riktigt trevligt. Det kommer nog bli ett återkommande inslag med söndags middag. Nu ska jag dricka upp mitt te och sen blir det sova. Klockan ringer ju tyvärr tidigt imorgonbitti igen.

Dagens ämne

2010-01-14 @ 22:06:20
Både idag och igår har samtalsämnet i skolan varit Paradise Hotel. Inte direkt mitt favoritprogram, har faktiskt inte sett ett enda avsnitt, någonsin. Tydligen så går någon av deltagarna på våran skola. Varje avsnitt leder till nya diskussioner.

Igår på tunnelbanan så såg jag en sån härlig människa! En riktigt lång man med ett avlångt och smalt ansikte som drog tankarna till ryssland. På huvudet hade han en hatt av fårull, lurvigt ljusgrå, en sån som är platt uppepå typ ett brett pannband med lock. En lång mörkgrå rock oxh i handen hade han en sån där gammal riktig doktorsväska! Jag kunde inte förmå mig att le. Så unik!

Han förgyllde min dag.

Igår gick vi igenom bokföringsprogrammet som vi ska arbeta med i framtiden, På 6 timmar hann våran lärare gå igeom.... F1. Jag vet inte hur många gånger hon förklarade för oss att vi fick upp hjälp rutan om man tryckte på F1, man kunde få väldigt mycke användbar information där. Jösses. Vi bad henne även att öka tempot, men det gick inget vidare. Vi gick även igenom lite konteringar och verifikationer, utskriftsvyer och annat smått och gott. Inte så lärorik dag kanske.

Var på vattengympan igår också. Äntligen! Har inte varit iväg sen i höstas så det var skönt att komma igång igen. Skulle ha åkt och simmat idag men det blev inte av. Ska iväg imorgon istället när jag ändå är ledig.

Tänkte jag skulle hinna städa imorgon också. Andreas pappa kommer på lördag och lagar middag här till oss, Bobbo och Carro. Han delar nämligen lägenhet med en kompis och vi har det större här. Det kan ju få vara lite städat då i alla fall.

Nu ska jag ta och göra det sista inför kvällen oh sen ska jag faktiskt sova.

Surt.

2010-01-12 @ 16:51:43
Vilken bajskväll det blev helt plötsligt.

Andreas är på väg in till stan och ska se Avatar, en film som jag har tyckt verkar toktråkig. Av vad folk som sett den har berättat och trailern på tv så har jag inte blivit ett dugg intresserad. Dessutom är jag sur över att Andreas alltid vill se filmer som inte intresserar mig och istället går med sin bror och hans tjej. Vilket gör att dom sitter och pratar om filmen när vi träffas och att jag och Andreas aldrig går på bio. Nu när Andreas har satt sig på tåget så kollar jag in trailern på Sfs hemsida och helt plötsligt väck något intresse för det hela. Filmen verkar bra, eller i alla fall bättre än vad jag trott tidigare. Jag hinner inte in till stan innan den börjar så jag får bli hemma.

Dessutom så skulle jag har åkt och simmat med svärmor, men hon hade fått förhinder så det blev inget av. Sitter och funderar på att åka upp ändå trots att jag hellst skulle slippa bussen och att simma själv. Jag ska packa väskan i alla fall så får vi se hur det blir.

Det bara blev så otroligt bittert helt plötsligt och det var inte alls så här jag hade tänkt mig att min kväll skulle bli. Aargh! Motivationen förr ner under nollan nu.

Fryser!

2010-01-11 @ 19:21:54
Man skulle kunna tro att balkongen har stått öppen idag. Så kallt (nästan) är det här hemma idag.

Första dagen efter jullovet avklarad. Sov lite tungt imorse och fick jogga lite lätt till bussen men det vara allt. Imorgon är det studiedag så då är man "ledig", har lite att läsa men jag tror jag hinner det ikväll.

Andreas kommer hem vid 23 så jag är alena ikväll. Kanske går något bra på dumburken (när jag läst klart alltså).
Ska skutta ner till affären en snabbis också.

Inget märkvärdigt har hänt idag. Tiger började leka med mitt äpple idag och rulade det genom hela vardagsrummet precis innan jag tog mig till bussen. Knutte har börjat äta vanlig kattmat... hallelulja! Tidigare har det varit lyxmat som kostar skjortan. Dessvärre vägrar Tiger nu efter att ha fått äta lyxmat för att vi inte orkar ha olika. Så ja, jag ska prova med någon annan smak den här gången. Håll tummarna.

Var på IKEA igår med mamma. Mysdag!! Hon ville prova ut en soffa och lite annat smått och gott. Jag behövde en brödkniv. Mamma visste egentligen vilken soffa hon ville ha så fdet gick ganska fort. Men jag kom hem utan kniv, det fanns ingen som föll mig i smaken. Så konstiga handtag. Men jag fick med mig en massa saken hem ändå, nästan bara nödvändiga saker. Jag hittade en hylla som vi ska sätta ovanför sängen (när vi målat/tapetserat om) och lampor till det. Pengarna rullade iväg, inte mer än jag trodde dom skulle göra som tur var.

Mer än så kommer jag inte på. Gör jag det så återkommer jag. Kanske.

Skola

2010-01-10 @ 23:16:57
Imorgon är det dags igen. Jag har nästan vant mig vid sovmorgnarna och de lediga dagarna. Får se hur det går att kliva upp imorgonbitti. Måste nog sova nu ser jag. Annasr kommer det inte gå alls.

Min Pappa!!

2010-01-09 @ 23:39:28Grattis på födelsedagen!

Hur lyckas man?

2010-01-07 @ 10:00:20
Nu när vi åkte till skåne så lånade vi boken män som hatar kvinnor på ljudbok av mamma. Riktigt skönt att få sitta och lyssna medan man kör. När vi kom hem hade vi inte hunnit ta oss igenom hela så vi lyssnade klart i soffan. Vi satt som två fån i flera timmar och bara tittade ut i tomma intet. Otroligt bra bok! När boken var slut så skulle vi se filmen. Jag kan inte säga att filmen var bra. Bland det dåligaste skit jag sett. Hur kan man göra en så dålig film med ett så bra manus att utgå ifrån? Jag vet att det inte är lätt att göra film av böcker men det här var pinsamt. Andreas hoppas på att hollywoood-versionen blir bättre. Men det kan inte vara lätt att mäta sig med en så bra bok!

2010 är året då jag...

2010-01-04 @ 17:10:56
...Praktiserar för första gången.
...Lägger energi på att nå min målvikt (igen).
...Renoverar klart hallen.
...Börjar lösa melodikrysset på lördagmorgnar.
...Målar om sovrummet
...Slutar spara på onödigt skit.
...Inte ger efter för mina plötsliga vill ha begär.
...Drar ner på onödiga utgifter
...Äta mer frukt och grönt
...Skapar rutiner här hemma.

Jag har även ett hemligt nyårslöfte. Men jag vill inte tala om det innan jag lyckas för att vara på den säkra sidan.

2010 är året då jag hoppas på stora förändringar!

2009 var året då jag...

2010-01-04 @ 17:10:44

...Förhoppningsvis börjar plugga.

...Troligen slutar röka igen.

...Börjar ta bättre hand om mig själv. Jag började men kommer fortsätta.

...Lade energi på att nå min målvikt. Inte tillräkligt dock.

...Byter jobb.

...Börjar äta mer grönsaker. Ett tag var vi jätte duktiga men vi slutade med det. Dumt.

...Byter matvanor.

...Tar kontroll över mitt liv. Jag insåg att jag inte kan ta kontroll, det händer alltid saker jag inte kan styra över.

...Blir en bättre sambo och flickvän.

...Packar upp dom sista flyttkartongerna.

...Åker på ensamsemester med Älskling. Vi åkte inte ensamna men var ensamna större delen.

...Planerar att åka till fjällen. Vi planerade, men det blev inte av.

...Slutar att vara lika bitter.

...Köper bil.

...Försöker sluta småäta lika mycket. Jag försökte, men det gick inte så bra.

...Ska göra mitt bästa för att hålla det städat hemma. Gick inte heller så bra.


2009 Var även året då jag...

...I stort sett slutade gå på krogen
...Drabbades av händelser jag inte ens önskar min värsta fiende.
...Reste utomlands utan föräldrar för första gången. (Sent I know)
...Sökte Nackademin för andra gången, utan att komma in.
...Blev glad över att jag inte kommit in på Nackademin.
...Fick min första (förhoppnningsvis ända) p-bot
...Jobbade min sista högtid...

...och mycket mycket mer!

Back on common ground

2010-01-03 @ 13:49:06
Nu har vi kommit hem igen. Resan till skåne präglades av bländande sol och blöta vägbanor. Jag fick flera gånger sakta ner för att jag inte kunde se någonting alls. Hemvägen var precis tvärt om. Vi kom iväg ganska sent så vi hade solen i ryggen. Ju längre norr vi kom desto mer  började det snöa och bli mörkare. Vägarna var frusna och leriga om vartannat. Sikten var nästan värre då. Vi låg i ca 80 på motorvägen sista 2 timmarna. Men tillslut kom vi hem.

Sitter och tittar på "Harry Potter och den flammande bägaren". Tyvärr gick den på engelska igår kväll så jag ser den på svenska. Jag har inte tidigare reflekterat över vissa av skådisarna i filmen. Nu när jag sitter här så inser jag att Robert Pattinson har en av de lite större rollerna, Cedric Diggory. Sen hela twillight grejen började så har jag tyckt att han är en mindre attraktiv människa. Men nu så tror jag att jag faktiskt hade en liten crush på honom är Harry filmen kom. Antar att han är en sådan som man blir "kär" i på grund av rollen som spelas. För jag tycker deffinitivt inte att han är snygg. Den skådis som jag i dagsläget har en "crush" på på grund av sin roll är Ed Westwick, Cuck Bass i Gossip girl.

Har lyckas dra på mig någon sorts förkylning nu över nyår till råga på allt. Började med att jag tappade rösten, sen kom hostan och nu även snoret. Hoppas inte att jag har smittat ner folk.

Förresten, Tack Vera för att du orkade lyssna på allt jag hade i mig. Jag behövde det och nu mår jag bättre! Tack även Johnny och Andreas som stod ut med oss hela kvällen! Ni är alla mer värda än guld!